سازمان بورس در گزارشی تحلیلی، به بررسی روند «میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژیبر بازار سرمایه» و نقش و اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع بورسی پرداخت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، درباره این گزارش توضیح داد: در این گزارش به روند میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی بر بازار سرمایه پرداخته شده است.
یافتههای این گزارش بیانگر نقش با اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع دارد به نحوی که ناترازی انرژی میتواند به کاهش تولید و یا بعضا توقف خطوط تولید صنایع با اهمیت منجر شود.
یافتههای این گزارش بیانگر آن است که مصرف گاز در فروردین ماه 1404 نسبت به اسفند ماه 1403 در همه صنایع 33 درصد افزایش داشته است. بر این اساس، مصرف گاز در صنایع سیمان، آهک و گچ، فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی، محصولات شیمیایی عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم و فرآوردههای نفتی با افزایشی به ترتیب به میزان 212، 55، 53، 15، 14 و 10 درصد همراه بوده هست از سویی دیگر میزان مصرف انرژی برق در صنایع فلزات اساسی سیمان آهک و گچ فرآوردههای نفتی و استخراج کانههای فلزی به ترتیب به میزان 45، 15، 4 و 1 درصد افزایش داشته و صنعت مواد و محصولات شیمیایی با کاهشی به 2 درصد همراه بودهاند.
میانگین نرخ چهار هاب منطقه ای نیز در فروردین ماه 1404 (27.90 سنت بر متر مکعب) نسبت به اسفند ماه 1403 (30.33 سنت بر متر مکعب) کاهش داشته است که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع نرخ سوخت گاز سایر صنایع تاثیرگذار است.
نرخ دلار حواله نیز در ماههای اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش روبهرو ساخته است.
نرخ خوراک صنایع عمدتا با تاخیر اعلام میشود که این امر روند تهیه گزارشهای میان دورهای صنایع را دچار مشکل میکند. از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایهگذاری سرمایهگذاران پیشنهاد میشود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام به موقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع اهتمام بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام/
بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری و طبق اعلام بیمه مرکزی، از امروز اول خرداد ماه ۱۴۰۴، صدور بیمهنامه در تمامی رشتههای بیمهای برای بیمهگذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکانپذیر است.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
Δ