رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرگان با انتقاد از نبود شفافیت در تأثیر ارتقای درجه شغلی بر معیشت کارگران، از سازمان تأمین اجتماعی خواست تا بهصورت رسمی درباره اثر این ارتقا بر مستمری بازنشستگی و غرامت حوادث ناشی از کار توضیح دهد. آیا هزینه و زمان صرفشده توسط کارگران برای ارتقای درجه شغلی واقعاً به بهبود حقوق و مزایای آنها منجر میشود؟
آمار ارتقای درجه شغلی در سال گذشته
هزینههای اضافی بدون سود واقعی؟
درخواست روشنگری رسمی
علیاصغر دهسنگی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرگان، با اشاره به تفاهمنامه کانون استان گلستان با اداره کل فنی و حرفهای، اظهار کرد: سالانه تعداد زیادی از کارگران ساختمانی با صرف زمان و هزینه، دورههای آموزشی را برای ارتقای درجه شغلی خود از درجه سه به دو و از دو به یک میگذرانند. آنها امیدوارند این ارتقا بر مستمری بازنشستگی، غرامت حوادث و معیشتشان تأثیر مثبت بگذارد.
به گفته دهسنگی، در سال گذشته بیش از ۲ هزار کارگر ساختمانی در گلستان برای ارتقای درجه شغلی خود اقدام کردهاند. اما ابهاماتی درباره تأثیر این ارتقا بر حقوق بازنشستگی و غرامت حوادث وجود دارد. وی افزود: «شنیدهها حاکی از آن است که ارتقای درجه شغلی تأثیری بر افزایش مستمری بازنشستگی ندارد و همه کارگران در زمان بازنشستگی حداقل حقوق را دریافت میکنند.»
دهسنگی تأکید کرد که ارتقای درجه شغلی باعث افزایش ضریب شغلی و در نتیجه پرداخت حق بیمه بیشتر میشود، اما ظاهراً این موضوع تأثیری بر میزان مستمری یا غرامت حوادث ندارد. او پرسید: «اگر اینگونه است، چرا کارگران باید متحمل هزینه و زمان برای ارتقای درجه شوند؟» وی از سازمان تأمین اجتماعی خواست تا با اطلاعرسانی شفاف، به این ابهامات پاسخ دهد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرگان از تأمین اجتماعی خواست تا بهصورت رسمی درباره تأثیر ارتقای درجه شغلی بر مستمری بازنشستگی، غرامت حوادث و معافیتهای بیمهای اطلاعرسانی کند تا کارگران با آگاهی بیشتری تصمیمگیری کنند.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۴/۲۹ ۱۵:۰۰:۰۰
اعضای کمیته ۵ نفره صیانت و نظارت بر سهام عدالت که هفته گذشته با رای شورای عالی بورس تشکیل شد، معرفی شدند.
رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه، رقم منابع حمایتی صرف شده، در ۴ ماه نخست سال جاری، را ۱۳.۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
نظام مالیاتی ایران سالهاست با فرارهای نجومی و روندهای پر پیچوخم روبهروست؛ اما کلید حل این بحران، در یک کلمه خلاصه میشود: «هوشمندسازی». راهکاری که میتواند عدالت مالیاتی را محقق، درآمد دولت را افزایش و در نهایت تولید ملی را تقویت کند.
در حالی که گرانیهای افسارگسیخته کمر کارگران ایرانی را خم کرده، دستمزدهای ناچیز و تورم سرسامآور، زندگی را برای این قشر زحمتکش به کابوسی طاقتفرسا تبدیل کرده است. سمیه گلپور، رئیس کانونعالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، با فریادی از عمق درد، خواستار بازنگری فوری دستمزدها در شورای عالی کار شد.
Δ