رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به اندازه کافی در کشور تامین شده ضمن آن که با اقدامات پیشگیرانه بهداشتی تاکنون ردپایی از شیوع این بیماری در واحدهای صنعتی طیور و در مناطق روستایی مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، علیرضا رفیعیپور اظهار داشت: تا امروز هیچ کانون خطرناکی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی و روستایی کشور نداشتیم و تنها چند مورد در حیات وحش و مرغهای روستایی به صورت انفرادی دیده شده که مدیریت کردهایم.
وی افزود: ما برنامه ملی مبارزه و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را داریم که بسیار کمک کننده است و جای نگرانی نیست.
رفیعیپور وضعیت ذخایر استراتژیک واکسن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این واکسن در کشور تولید و بخشی از آن از طریق واردات تامین میشود.
وی اضافه کرد: اگر تولید داخلی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با توجه به جمعیت طیور کشور کفایت نکند، در مواردی اجازه واردات داریم.
معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: سازمان دامپزشکی کشور اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه خوبی در مورد این بیماری در واحدهای طیور اعم از مرغ گوشتی، مرغ مادر، مرغ لاین و مرغ تخمگذار انجام داده و همه چیز تحت کنترل است.
وی با بیان این که ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حال گردش در کشورهای جهان است و در فصل سرما فعالتر میشود، از تولیدکنندگان خواست با توجه به امکان نقل و انتقال این ویروس در فصل زمستان، اقدامات بهداشتی و مراقبتهای قرنطینهای در مرغداریهای خود را انجام دهند.
رفیعیپور ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را بسیار خطرناک و تهدید کننده برای صنعت طیور کشورها دانست.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ