ایلان ماسک پیشتر گفته بود گراک ۳ پایان سال ۲۰۲۴ عرضه میشود اما این اتفاق نیفتاد. او حالا در پست جدیدی یادآوری کرده این مدل هوش مصنوعی جدید بهزودی در دسترس قرار میگیرد و توان پردازشی مورداستفاده در آموزش آن ۱۰ برابر گراک ۲ بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، اواخر ماه گذشته، xAI از چتبات گراک ۲ رونمایی و ادعا کرد که این نسخه حداقل ۳ برابر از نسخه قبلی سریعتر شده است. همچنین این چتبات در نسخه دوم خود دقت بالاتری در دنبالکردن دستورالعملهای کاربران از خود نشان داده است اما ایلان ماسک و xAI به این سطح اکتفا نکردهاند و قصد دارند نسخه سوم گراک را با قابلیتهای پیشرفتهتر بهزودی در دسترس کاربران شبکه اجتماعی ایکس قرار دهند.
به نقل از دیجیاتو، در واکنش به یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس که از عملکرد چتبات گراک تمجید کرده بود، ایلان ماسک گفته فرایند پیشتمرین گراک ۳ تکمیل شده و از ۱۰ برابر قدرت بیشتر از نسل قبلی در آموزش آن استفاده شده است.
ایلان ماسک هنوز زمان عرضه گراک ۳ را مشخص نکرده است اما احتمالاً در هفتههای آینده شاهد عرضه این نسخه خواهیم بود. همچنین گراک ۳ احتمالاً مانند نسخههای پیشین در دسترس تمام کاربران رایگان و پریمیوم شبکه اجتماعی ایکس قرار میگیرد. البته کاربران رایگان قطعاً نسبت به کاربران پریمیوم محدودیتهایی در استفاده از این چتبات خواهند داشت.
کاربری که ایلان ماسک در پاسخش خبر عرضه گراک ۳ را اعلام کرده بود، ظاهراً از عملکرد مطلوب نسخه فعلی این چتبات شگفتزده شده است. این کاربر حتی گفته بود اشتراک ChatGPT خود را بعد از استفاده از گراک لغو کرده و از اپل نیز خواسته گراک را در هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس ادغام کند.
گراک در ماههای گذشته ارتقاهای قابلتوجهی کرده است، ازجمله قابلیت درک تصاویر و افزایش سرعت پردازش درخواستهای کاربران. همچنین xAI بهعنوان توسعهدهنده گراک بهتازگی موفق شده ۶ میلیارد دلار سرمایه جدید جذب کند.
۵۸۵۸
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ