محققان سوئیسی بر این باورند که تشعشعات اضافی نه از دکلهای 5G، بلکه از دستگاههای تلفن همراه خود کاربران است که برای دریافت سیگنال در مناطق روستایی بیش از اندازه تلاش میکنند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش اطلاعات آنلاین، تیمی در موسسه بهداشت عمومی و گرمسیری سوئیس (TPH)، قرار گرفتن کاربران تلفن همراه مجهز به 5G با میدانهای الکترومغناطیسی فرکانس رادیویی (RF-EMF) را در دو شهر و سه جامعه روستایی ردیابی کردند.
RF-EMF وسیلهای است که انرژی ناشی از امواج رادیویی را منتقل کرده و به دستگاههای بیسیم اجازه میدهد تا در فرکانسهایی که شامل تشعشعات مایکروویو میشوند ارتباط برقرار کنند – که در شرایط نامناسب میتواند مقدار خطرناکی انرژی را تحویل داده و جان کاربر را به خطر بیندازد. این تیم تحقیقاتی مشخص کرد که میانگین قرار گرفتن در معرض تشعشعات در مناطق روستایی ۲۹ میلیوات بر متر مربع (mW/m²) هنگام آپلود بود، که تقریباً سه برابر آستانه خطر ایمنی توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی، یعنی ۱۰ مگاوات بر متر مربع است.
این رقم همچنین بسیار بالاتر از میزان ثبت شده برای تلفنهای بارگذاری محتوا در دو شهر سوئیس بود، که میانگین خوانش آنها ۱۶ مگاوات بر متر مربع بود. این نوع اندازه گیری نشان میدهد که چه مقدار انرژی مبتنی بر فرکانس رادیویی از یک سطح معین (مانند پوست انسان) در مسیر سیگنالهای بی سیم عبور میکند.
محققان دریافتند زمانی که چگالی ایستگاه پایه کم باشد، قرار گرفتن در معرض محیطی کمتر است. به گفته فرناندز، دانشجوی دکترا که روی این پروژه ( Goliat) کار کرده، یک کاربر معمولی تلفن همراه بیشتر در معرض RF-EMF در مناطقی با تراکم ایستگاه پایه پایین است. لازم به ذکر است کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) حداکثر سطح نوردهی مجاز را ۱۰ هزار مگاوات بر متر مربع تعیین کرده است. عرضه 5G تئوریهای توطئهای را برانگیخته است مبنی بر اینکه شکل جدید فناوری بیسیم به نحوی باعث کووید-۱۹ شده یا حتی ممکن است یک شکل مخفی و پیشرفته از کنترل ذهن باشد.
۲۲۷۲۲۷
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
Δ