ایلان ماسک که عنوان ثروتمندترین فرد جهان را یدک می کشد، چطور به این همه پول رسیده است؟ برای رسیدن به پاسخ، ادامه مطلب را از دست ندهید.
قطعا یکی از چهرههای شاخص این روزها که عمیقا صنعت خودروسازی، فضانوردی و هوش مصنوعی را تحت تأثیر قرار داده، ایلان ماسک است. این کارآفرین برجسته که یکی از ثروتمندترین مردان جهان به حساب میآید، مالک شرکتهای بزرگ تسلا، اسپیس ایکس، شبکه اجتماعی X و نورالینک است. تا ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی، میزان ثروت آقای ماسک حدود ۲۵۱ میلیارد دلار تخمین زده میشد و هم اکنون بیش از ۱.۵ برابر شده است.
جالبتر از همه اینکه میزان داراییهای ثروتمندترین فرد جهان، ۱۸۸ میلیارد دلار بیشتر از دومین فرد ثروتمند دنیاست. در واقع برای رسیدن به ماسک باید ۴۲۱ میلیارد دلار و بیشتر دارایی داشته باشید که رقم هنگفت و حیرت انگیزی است. جف بزوس به عنوان دومین پولدار جهان، ۲۳۳.۵ میلیارد دلار ثروت دارد که اختلاف زیادی با ثروت مرد شماره یک جهان دارد.
تنها کسی که برای مدتی کوتاه توانست ایلان ماسک را متوقف کند و به عقب بازگرداند، برنارد آرنو است. در ژانویه ۲۰۲۴، آرنو عنوان ثروتمندترین فرد جهان را با خود یدک میکشید و دلیل عقب نشینی ماسک، رأی قاضی دلاور و ابطال قراردادی به ارزش ۵۶ میلیارد دلار بود که میتوانست آرنو را تا ماهها عقب بیندازد. با این حال موسس تسلا و اسپیس ایکس تسلیم نشد و خیلی زود با راه اندازی استارتاپ xAI و کسب سود ۶ میلیارد دلاری، عنوان پولدارترین فرد دنیا را پس گرفت.
شرکت هوش مصنوعی این کارآفرین دوستدار ترامپ، در ماه دسامبر به ارزش ۵۰ میلیارد دلاری رسیده بود و ۶ میلیارد به حساب ماسک واریز کرد. همچنین ۵۴ درصد از سهام این شرکت به ارزش ۲۷ میلیارد دلار به او تعلق گرفت و همین موقع بود که شرکت اسپیس ایکس هم سود خوبی روانه جیب وی کرد. هنوز تسلا و ارزش این کمپانی مانده است!
جف بزوس
در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۲۴، ارزش سهام تسلا به بالاترین حد خود رسید و سال ۲۰۲۵ را در حالی آغاز کرد که بیش از ۹۳ درصد رشد به ثبت رسانده بود. یکی از مهمترین دلایل افزایش سهام تسلا و سود میلیارد دلاری ماسک، کمکهای نقدی بود که به دونالد ترامپ کرد. پس از این حمایت گسترده، ترامپ تصمیم گرفت که ایلان را به عنوان رئیس وزارتخانه جدید کارآمدی منصوب کند و همین ارتقا رتبه باعث رشد ۱۲ درصدی شرکت تسلا شد.
در نهایت باید اعتراف کنیم که موسس خوشبخت اسپیس ایکس در سال گذشته قریب به ۱۷۰ میلیارد دلار سود کرد و تبدیل به اولین فرد دارای ۴۰۰ میلیارد دلار روی کره زمین شد. برنارد آرنو که روزگاری ثروتش از ماسک سبقت گرفت، سال ۲۰۲۴ را با حداکثر ثروت ۱۶۸.۴ میلیارد دلار به پایان رساند.
گرچه در دوم ژانویه و همزمان با انتشار اخباری ناامید کننده از شرکت تسلا ارزش آن بیش از ۶ درصد سقوط کرد، اما با ضرر ۱۵ میلیارد دلاری، باز هم ماسک به عنوان اولین فرد ثروتمند جهان با ۴۰۶ میلیارد دلار ثروت معرفی شد. از آنجایی که فاصله ماسک با جف بزوس به ۱۷۲ میلیارد دلار میرسد، به نظر میآید که نباید به این زودیها جایگاه ماسک از دست برود.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ