تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل روشی را برای استخراج طلا از زبالههای الکترونیکی توسعه داده و پس از انجام این کار، با بهرهگیری از طلای بازیابی شده در نقش کاتالیزور، برای تبدیل دیاکسید کربن (CO۲) که یک گاز گلخانهای است، به مواد آلی وارد عمل شدند.
به گزارش خبرآنلاین، زبالههای الکترونیکی به معنای واقعی کلمه، معادن عظیمی از طلا هستند: طبق برآوردهای انجامشده، میزان طلای موجود در یک تن زباله الکترونیکی حداقل ۱۰ برابر بیشتر از یک تن سنگ معدنی که از آن طلا استخراج میشود، است. در شرایطی که پیشبینی میشود که میزان زبالههای الکترونیکی تا سال ۲۰۳۰ به ۸۰ میلیون تن برسد، یافتن راههایی برای بازیابی این فلز گرانبها بسیار مهمتر از همیشه به نظر میرسد.
روشهای سنتی بازیابی طلا از زبالههای الکترونیکی، شامل استفاده از مواد شیمیایی خشنی از جمله سیانید است که خطرات زیستمحیطی متعددی را به همراه دارد. روش زادهنظری بدون بهرهگیری از مواد شیمیایی خطرناک و با استفاده از جذب شیمیایی (چسبندگی ذرات به سطح) انجام میپذیرد.
درباره این روش در «دانشمندان ایرانی زباله را تبدیل به طلا کردند» بیشتر بخوانید.
امین زادهنظری، محقق فوق دکتری در آزمایشگاه علیرضا عباسپور راد، استاد شیمی مواد غذایی و تکنولوژی مواد تشکیلدهنده، به این نکته اشاره کرده که این روش میتواند استفاده پایداری برای حدود ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی که سالانه دور ریخته میشود را فراهم کند. این درحالی است که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آنها بازیافت میشوند.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ