اِسپِیسایکس (شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری آمریکایی) مجموعه دیگری از ماهوارههای اینترنتی استارلینک را به فضا پرتاب کرد.
به گزارش خبرآنلاین، یک موشک فالکون ۹ حامل ۲۱ ماهواره استارلینک، که از میان آنها ۱۳ ماهواره دارای قابلیت اتصال مستقیم اینترنت ماهوارهای به گوشی (direct to cell) هستند، دوشنبه ۱۳ ژانویه/ ۲۴ خرداد، در ساعت ۱۱:۴۷ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۰:۱۷ دوشنبه به وقت تهران) از ایستگاه نیروی هوایی کیپکاناورال به فضا پرتاب شد.
استارلینک یک منظومه ماهوارهای است که از سوی شرکت اسپِیساِکس برای فراهمکردن اینترنت ماهوارهای شکل گرفتهاست. این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیلشده که در ترکیب با فرستنده و گیرندههای زمینی کار میکنند.
به نقل از ایرنا، تقویتکننده (بوستر) مرحله اول موشک، حدود هشت دقیقه پس از پرتاب به زمین بازگشت و در اقیانوس اطلس روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین A Shortfall of Gravitas فرود آمد.
بنا به اعلام اسپیسایکس، این پانزدهمین پرتاب و فرود این تقویتکننده خاص بود. هشت مورد از ۱۴ پرواز آن تا به امروز، مربوط به مأموریتهای استارلینک بودهاند. دو مأموریت از میان آنها نیز سفرهای فضایی سرنشیندار به ایستگاه فضایی بینالمللی برای آکسیوم اِسپِیس (شرکت توسعهدهنده زیرساختهای فضایی آمریکایی) واقع در شهر هوستون آمریکا، بود.
مرحله فوقانی فالکون ۹ به حمل فضاپیمای استارلینک به مدار پایین زمین ادامه داد و حدود ۶۵ دقیقه پس از پرتاب، آنها را مستقر کرد.
این ششمین پرتاب موشک از سوی اسپیسایکس در سال ۲۰۲۵ میلادی بود. سال گذشته، این شرکت بیش از ۱۳۰ مأموریت فالکون ۹ را راهاندازی کرد که حدود دوسوم آنها مربوط به پرتاب استارلینک بودند.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ