ماهواره های استارلینک مردم جهان را به اینترنت پر سرعت وصل کردهاند؛ اما آیا تاکنون ظاهر آنها را دیده اید و میتوان استارلینک را ردیابی کرد؟
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، استارلینک، منظومه ماهواره ای ایلان ماسک که دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای کاربران سراسر جهان فراهم کرده است را دیگر همه میشناسند. اما آیا تاکنون ظاهر ماهواره های استارلینک را دیده اید؟ آیا راهی برای ردیابی این ماهواره ها وجود دارد؟ در ادامه به این پرسش ها پاسخ خواهیم داد.
درباره اینترنت و ماهوارههای استارلینک سوالهای زیادی وجود دارد که برخی از جذابترین موارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ماهوارههای استارلینک مجموعهای بزرگ و به هم پیوسته را تشکیل دادهاند که در نهایت میتوانند اینترنت را به مردم در سراسر جهان ارائه کنند. این فناوری و ماهوارههای استارلینک توسط SpaceX اداره میشود. هدف از ماهوارههای استارلینک، ارائه اینترنت پرسرعت با تاخیر بسیار کم در مناطق دورافتاده از جهان دانست که معمولا قادر به دریافت آن نیستند. در حال حاضر بیشتر از 6000 ماهواره استارلینک در مدار نزدیک به کره زمین وجود دارد و این شرکت امیدوار است بتواند تعداد آنها را به 42 هزار ماهواره برساند. طول عمر ماهوارههای استارلینک، 5 سال بوده و با این که به عنوان یکی از گران قیمتترین سرویسها شناخته میشود، اما گزینهای ایدهآل برای افراد در مناطق خاص و دورافتاده خواهد بود. وجود ماهوارههای استارلینک در فضا به اندازهای بوده که بسیاری از ستارهشناسان آماتور هم متوجه حضور آنها شدهاند. گروهی از مردم کنجکاو هستند که چگونه میتوانند ماهوارهها را از روی زمین تشخیص دهند و آیا راهی برای ردیابی مسیر حرکت آنها وجود دارد تا بتوان گاهی وقتها به ماهوارهها نگاه کرد؟ خوشبختانه تمام این اطلاعات به سادگی از طریق سازمانهای مختلف نجومی و حتی استارلینک وجود دارد.
برای مشاهده ماهوارههای استارلینک از نزدیک نیازمند استفاده از تلسکوپهای گران قیمت و پیشرفته نخواهید بود. این ماهوارههای استارلینک به اندازه کافی روشن و در نزدیکی زمین قرار دارند که بتوان آنها را با چشم غیرمسلح مشاهده کرد و بیشتر به علت الگوی نوری منحصر به فردیست که ارائه میکنند؛ فراموش نکنید باید در منطقهای حضور داشته باشید که آلودگی یا ابرهای زیادی وجود نداشته باشند تا بتوانید دید واضحی از آنها را تجربه کنید. نکتهای که باید بدانید، عملکرد بسیار خوب سرویس اینترنت استارلینک، حتی در زمانهایی بوده که ابرهای زیادی در آسمان وجود دارند. از لحظهای که استارلینک تعداد ۶۰ ماهواره خود را به مدار زمین فرستاد، افراد فعال در زمینه نجوم متوجه شدند که آنها یک اثر جذاب از خود به صورت نقطهچین برجای خواهند گذاشت که برخی از آنها به صورت رشتهای از مروارید در آسمان شب مشاهده میشوند؛ این پدیده همان چیزی است که به عنوان یک قطار ماهوارهای شناخته میشود. این ماهوارهها با سرعت زیادی در حال حرکت هستند و جالب است بدانید در ابتدای کار به صورت یک خوشه به دور زمین خواهند چرخید؛ این همان چیزی است که برای ما همانند یک قطار به نظر میرسد. توجه داشته باشید ماهوارههای استارلینک پس از پرتاب و ورود به خارج از جو زمین برای چندین روز به صورت یک قطار دنبالهدار حرکت میکنند؛ این الگوی منحصر به فرد برخلاف هر چیزی خواهد بود که در آسمان مشاهده خواهید کرد و این مسئله کار شناسایی ماهوارههای استارلینک را سادهتر میکند.
همان اندازه که ماهوارههای استارلینک زمان پرتاب موشک در استراتوسفر جذاب به نظر میرسند، قطعا مشاهده آنها از نزدیک هم میتواند جذابیت زیادی داشته باشد. این شرکت اظهار داشته است که هر ماهواره دارای طراحی صفحه تخت و فشرده بوده که باعث میشود حجم آنها به حداقل برسد. در حقیقت میتوان گفت ماهوارههای استارلینک از نزدیک که به آنها نگاه کنید، شباهت زیادی به یک جسم مستطیل شکل دارند. بد نیست بدانید در هر کدام از ماهوارههای استارلینک، فناوریهای باورنکردنی و خارقالعادهای وجود دارد. به عنوان مثال، هر کدام از ماهوارهها دارای حسگرهای ناوبری هستند که باعث میشود از ستارگان برای تعیین موقعیت ماهواره استفاده کنند. همچنین سه لیزر فضایی نوری که قادر به انتقال ۲۰۰ گیگابیت بر ثانیه اطلاعات برای تشکیل شبکه جهانی اینترنت مورد استفاده قرار گرفتهاند. در کنار فناوریهای ذکرشده باید به آنتنهای دوبانده و ظرفیت بالای سیستم باتری در کنار چهار چرخ مخصوص واکنش باهدف کنترل ارتفاع اشاره کرد.
کاربران استارلینک نیاز نیست نگران موقعیت مکانی ماهوارهها در هر لحظه باشند. آنها با تهیه یک دیش مخصوص که وظیفه اصلی آن، اتصال به نزدیکترین ماهواره در فضا است، میتوانند به اینترنت جهانی متصل شوند. با این حال افراد زیادی وجود دارند که علاقهمند به یادگیری هستند و میخواهند از موقعیت مکانی ماهوارهها آگاه شوند. در حقیقت شما میتوانید از طریق وب سایتی با نام SpaceX Starlink Statellites Tracker، وضعیت ورود ماهوارههای استارلینک به موقعیتهای مکانی موردنظر را مشاهده کنید. هنگامی که شما موقعیت مکانی خود را در وب سایت موردنظر وارد کنید، خواهید دید ماهواره استارلینک در چه مشخصات زمانی از آسمان عبور خواهد کرد. همچنین مدت زمان قابل مشاهده بودن آن همد در کنار سایر اطلاعات موردنیاز، اعلام میشود.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ