یک واحد برق هسته ای شناور به نام Akademik Lomonosov که از ماه می ۲۰۲۰ میلادی در منطقه قطبی روسیه در حرکت است یک میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده است.
به گزارش خبرآنلاین، طبق بیانیه «روس اتم»، شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه این واحد که بیش از ۵ سال از عملیاتی شدن آن می گذرد اخیرا نخستین چرخه سوخت خود را تکمیل کرده است.
هم اکنون بحث در مورد اینکه آیا انرژی هستهای میتواند به انسان کمک کند تا به هدف انرژی خالص صفر دست پیدا کند یا خیر بسیار داغ است اما نمی توان از Akademik Lomonosov به عنوان یک شاهکار مهندسی در این بخش چشم پوشی کرد. این تنها نیروگاه هسته ای شناور جهان به شمار می رود که شمالی ترین واحد تولید گرما و برق جهان است.
به نقل از مهر، البته یک راکتور هسته ای روی کشتی شناور فناوری نوینی نیست. بلکه از دهه ۱۹۵۰ میلادی از راکتور روی کشتی های جنگی برای این منظور استفاده شده و همچنین این ابزار نقشی مهم در ویژگی مخفی ماندن زیردریایی ها دارد. اما Akademik Lomonosov نقشی کاملا متمایز دارد. این واحد در حقیقت یک کشتی با طول ۱۴۴ و عرض ۳۰ متر با کاربرد غیرنظامی است و ۲ راکتور KLT-۴۰S برای تولید برق دارد.
۲ راکتور با استفاده از همان فناوری که در یخ شکن های روسی به کار رفته، در کل خروجی حرارتی ترکیبی ۳۰۰ مگاوات دارند و می توانند ۷۰ مگاوات برق(ناخالص) تولید کنند. این واحد که در ابتدا برای استقرار در کارخانه کشتی سازی Sevmash در شمال غرب روسیه برنامه ریزی شده بود، اما در نهایت به Pevek منتقل شد تا جایگزین نیروگاه هسته ای Bilibino شود که به پایان عمر مفید خود نزدیک شده بود.
واحد برق هسته ای با استفاده از سوخت اورانیوم با غنای پایین (LEU)، در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۰ درصد نیاز منطقه را تامین کرده بود و امروزه سهم آن در هاب برق Chaun-Bilibino و شبکه ایزوله بیش از ۶۰ درصد است.
کشتی مذکور علاوه بر تولید یک میلیارد کیلووات ساعت انرژی تا به این نقطه به عنوان یک مرکز تولید همزمان عمل می کند و گرمای هدر رفته را دوباره استفاده می کند تا ۶۰ مگاوات توان حرارتی جذب و برای گرمایش استفاده می شود.
واحد مذکور اکنون برای جمعیت ۵ هزار نفری سرویس رسانی و انرژی برای عملیات های استخراج مواد معدنی در منطقه سنگ معدن بایمسکایا و کمک به نمک زدایی روزانه تا ۲۴۰ هزار متر مکعب آب را تامین می کند.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ