مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان با بیان اینکه نکته اصلی روایت صادقانه با تکنیکهای رسانهای است، گفت: به عبارتی هر بستهای که رسانه تولید کند میبایست مبتنی بر اصل محکم صداقت باشد.
به گزارش میراث آریا، محمد جلیل آل امین روز جمعه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ در آیین جشنواره ابوذر با بیان اینکه رسانه در دنیا از اهمیت بسزایی برخوردار است، بیان کرد: اگر رسانهها صادقانه روایت کنند مخاطبها آگاهانه میپذیرند.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان با بیان اینکه نکته اصلی در این موضوع روایت صادقانه با تکنیکهای رسانهای است، افزود: به عبارتی هر بستهای که رسانه تولید کند میبایست مبتنی بر اصل محکم صداقت باشد.
او با اشاره به اینکه اگر رسانهها صادقانه با تکنیک رسانهای روایت نکنند دچار تغییر در تاکتیک میشوند، گفت: رسانهها در خط محکم اصول اخلاقی عقلانی حرکت کرده و تغییر تکنیک آنها نوعی تاکیتک است.
آل امین با بیان اینکه افکار عمومی یکی دیگر از اصول رسانهای است، تصریح کرد: افکار عمومی برای ما هدف و برای رسانههای معاند ابزار است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان با تاکید بر اینکه میانگین خرد جمعی افکار عمومی میشود، خاطرنشان کرد: رسانههایی که نظر شخصی خود را بر افکار عمومی تحمیل میکنند با داوری افکار عمومی مواجه خواهند شد که این مهم پایان کار رسانهای را رقم میزند.
آل امین در ادامه بااشاره به اینکه احترام به حقوق عمومی از محکمات رسانههای اخلاق گرا بوده و از آن عبور نمیکنند، بیان کرد: در مقابل رسانههای ضد اخلاق گرا مصادره افکار عمومی کرده و بنگاه قدرت و ثروت ضد اخلاق عمل میکنند.
او در ادامه با اشاره به اختتامیه جشنواره ابوذر گفت: جشنواره ابوذر میبایست از وضعیت تحلیلی شرایط موجود به شرایط ریلگذاری جدید سوق پیدا کند.
آل امین با بیان اینکه باید با وفاق ملی رسانهای بتوانیم درباره موضوعاتی که برای منطقه ما و مواجهه با دنیا حیاتی است کارهای رسانهای انجام دهیم، تصریح کرد: میبایست فعالانه این مسیر را احصا کنیم، خط بدهیم، خط بگیریم و از آنها استفاده کنیم.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان با بیان اینکه وظیفه رسانهها به نوعی دفاع از ارزش ها، منافع، خاک و ملت بزرگ ایران است، خاطرنشان کرد: در همین راستا میبایست اتاق فکری با حضور فعالان رسانه برای هدایت جشنواره مذکور تشکیل شود.
آل امین در ادامه به روند فراگیری هوش مصنوعی در دنیا اشاره کرد و بیان کرد: اگر نتوانیم همگام با تغییراتی که در دنیا در حوزه این تکنولوژی اتفاق میافتد حرکت کنیم، عقب میافتیم چرا که هوش مصنوعی در اختیار صاحبان قدرت و ثروت قرار میگیرد و کشورهایی که عقب بمانند خسارتهایی را متوجه فضای مجازی خواهند کرد.
او در پایان گفت: فعالان رسانه با وفاق ملی میتوانند در فضای رسانهای با اندیشمندی و خردورزی کشور را از برخی آسیبها مصون نگه دارند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ