مدیرکل بافتها و محوطههای تاریخی ضرورت داشتن سهم روشن وزارت میراث از عوارض و درآمدهای پایدار دولت و منابع مدیریت بحران را برای تقویت ظرفیت حفاظت از آثار ثبت ملی و جهانی مورد تاکید قرار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست رسانهای فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی امروز دوشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
داوری در این نشست به افزایش تعداد آثار ثبت ملی از ۸ هزار به ۳۴ هزار در سه دولت گذشته اشاره کرد و افزود: این آثار ملموس غیر منقول شامل ۱۴ هزار بنا و اثر، ۱۱۷ بافت تاریخی شهری و روستایی، ۲۰ هزار محوطه تاریخی هستند که به همراه ۱۹۰ محدوده بافت ابلاغی شهری و چندین هزار روستای تاریخی محل اجرای تکالیف وزارتخانه در سطوح مختلف سیاستگذاری، برنامهریزی و اقدام بشمار میروند.
وی با بیان اینکه فهرست اولیه آثار ثبتی در تملک دولت بودهاند و آثار ثبتی اخیر در تملک بخشهای خصوصی، مردم و سایر نهادها هستند به طرح این سوال پرداخت که آیا متناسب با این توسعه توانستهایم زیرساختها و منابع لازم را برای حفاظت از آنها فراهم کنیم؟
مدیرکل حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی در ادامه طرح این سوال به اهتمام وزارتخانه در راستای توجه به تقویت حفاظت از آثار ثبتی اشاره کرد و افزود: وزارتخانه به دنبال این است که با کمک سایر دستگاهها و نهادها زیرساختهای لازم را برای تحول جدی در افزایش توان حفاظت از آثار ثبتی در کشور فراهم کند.
داوری به اقدامات انجام شده از جمله اخذ مجوز جذب ۴ هزار نیرو در توانمند کردن استانها در حوزه حفاظت اشاره کرد و این اتفاق را انقلابی در تقویت ظرفیت درون سازمانی در حوزه حفاظت از میراثفرهنگی عنوان کرد.
وی به ضرورت افزایش منابع عمومی کشور در راستای تسهیلگری حفاظت از جمله اختصاص سهم پنج درصدی از عوارض سبز به مرمت و حفاظت از آثار تاریخی اشاره کرد و به تشریح پیگیریها و پیشنهادهای انجام شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای تحقق این مهم پرداخت.
مدیرکل حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی داشتن سهم روشن وزارتخانه از عوارض و درآمدهای پایدار دولت و منابع مدیریت بحران برای پایش و اقدام در برابر بحرانهای طبیعی بهویژه فرونشست را مورد تاکید قرار داد و اهمیت راهاندازی سامانه پایش هوشمند برای سنجش و بررسی تأثیرات فرونشست را متذکر شد.
داوری به تصویب آئیننامه نظام فنی اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخی اشاره کرد و با تشریح اهمیت آن، افزود: این آئیننامه توسعه نقشآفرینی دولت به بخش عمومی و خصوصی با منابع عمومی دولت و منابع غیر عمومی است که در حال تبیین دستورالعملهای اجرایی آن هستیم.
وی در ادامه این نشست به سایر اقدامات و پیگیریهای صورت گرفته از سوی اداره حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی اشاره کرد و پاسخگوی سوالات خبرنگاران در این نشست بود.
کرج – وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در جنگ تحمیلی رژیم صهیونی، ملت ایران با گذشت از مطالبات اقتصادی، در کنار انقلاب اسلامی ایستاد.
معاون توسعه گردشگری سازمان ایرانیان خارج از کشور به ارائه پیشنهادات اجرایی برای بازیابی گردشگری ملی پرداخت و گفت: تشکیل کنسرسیوم گردشگری یکی از این پیشنهادات است.
خرمآباد – ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد» فرصتی تازه برای لرستان در مسیر توسعه گردشگری، تعاملات علمی و تثبیت جایگاه فرهنگی کشور در سطح جهانی بهشمار میرود.
اصفهان-نمایشگاه «اصفهان کهن در آینه تصویر» سومین بخش از پروژه موزهای موزه معماری و خلاقیت است که به بازخوانی روایتهای تصویری اصفهان اختصاص یافته است.
Δ