معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان مهد شعر و موسیقی است و باید از این طرفیت برای جشن پیروزی انقلاب اسلامی، اعیاد شعبانیه و عید نوروز استفاده کنیم.
به گزارش میراث آریا، حجت الاسلام علی عسکری در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی که در هتل فرهنگ و هنرمشهد برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: دهه فجر را بابد جدی بگیریم و دهه پیروزی انقلاب اسلامی همراه با جشن و سرور باشد و از ظرفیتهای فرهنگی برای افزایش ماندگاری زائران بهرهمند شویم. قائم مقام رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ادامه داد: برنامهریزی خوبی برای اینکه زائران با آرامش به زیارت بپردازند صورت گرفته است، همچنین ملاحظات میزبانی از زائران در ماه مبارک رمضان ضمن رضایتمندی مسافران نیز مد نظر قرار گرفته است. عسکری تصریح کرد: هتلداران و دیگر مراکز اقامتی در مشهد سبک و فرهنگ میزبانی دارند و همواره خود را خادمِ زائران امام رضا (ع) میدانند، نباید آنها را افرادی بدانیم که به دنبال درآمدزایی و فعالیت اقتصادی هستند، افراد چه در تأسیسات گردشگری یا دیگر مشاغل که با زائران سروکار دارند و خدمت ارائه میکنند خادم زائران حضرت رضا (ع) محسوب میشوند. او بر ضرورت طراحی استقبال از زائران همراه با تشریفات تأکید کرد و گفت: حدود ۷۵۰ تشکل مردم نهاد در استان داریم که میتوانیم از این ظرفیت در ستاد خدمات سفر برای خدمت به زائران استفاده کنیم. قائم مقام رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی گفت: ما باید از الگوی اسکان و پذیرایی ایام اربعین در کربلا استفاده کنیم که اقدماتی در این زمینه آغاز شده و خدمت صلواتی، داوطلبانه و اسکان رایگان توسط برخی افراد و تشکلها نیز انجام میشود اما این خدمات باید توسعه و ترویج شود. عسکری با اشاره به بررسی وضعیت خدمترسانی به زائران در جادههای استان اشاره کرد و افزود: برخی جادهها، مسیرها و مجتمعهای بین راهی را بازدید کردیم، بازدید و بررسیهای کارشناسی در خصصوص خدمترسانی آنها نیز در حال انجام است تا از الان آماده خدمترسانی به زائران باشد. قائم مقام رئیس تاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با بیان اینکه برای اسکان و رفاه با زائرسراها و بنیاد زائر جلسه برگزار شده و تعرفه ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی برای آنها تعیین شده که هزینه اسکان در مشهد همچنان ارزان باشد. عسکری به اهمیت و نقش رسانه در اطلاعرسانی به زائران و گردشگران تأکید کرد و گفت: کمیته رسانه ستاد خدمات سفر باید محتوای بیشتری را تولید و انتشار دهد، این کمیته باید به نشبت سالهای قبل فعالتر باشد و از ظرفیت فضای مجازی بهرهمند شود. او با اشاره به نقش کمیتهفرهنگی و اجتماعی، یادآور شد: باید بستههای فرهنگی و اطلاعرسانی تهیه و در ورودیهای شهرها توزیع کنیم.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ