مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح جهش تولید برنج در سال نخست را ۷۱.۶ میلیارد تومان پیشبینی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سهراب سهرابی در دومین نشست هماهنگی طرح جهش تولید برنج در سه استان شمالی کشور گفت: اجرای این طرح در سال نخست 71.6 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزایش بهرهوری در واحد سطح با استفاده از عوامل و نهادههای تولید در مناطق مستعد کشت، افزایش تولید داخلی با توسعه ارقام پرپتانسیل، پایداری نظام شالیزاری با افزایش درآمد و جلوگیری از تغییر کاربری، تامین نیاز کشور به برنج از محل تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز را از مهمترین اهداف اجرای این طرح برشمرد.
وی با بیان این که در قالب این طرح پنج ساله، اجرای پروژههای کشت دوم در شالیزارها و پروژه توسعه روش خشکه کاری نیز پیشبینی شده است، اظهار داشت: کشت دوم در شالیزارها در 10 درصد کل سطح پیشبینی شده در این طرح در هر سال هدفگذاری و پروژه توسعه خشکه کاری نیز با استفاده از سیستم آبیاری قطرهای و تغذیه گیاه در گلستان و مازندران پیشبینی شده است.
سهرابی ادامه داد: خشکه کاری در شالیزارها را در سال نخست در سطح 15 مزرعه، سال دوم 25 مزرعه، سال سوم 35 مزرعه، سال چهارم 45 مزرعه و سال پنجم در سطح 60 مزرعه پیشبینی کردهایم.
وی تولید و تامین نشا با بذر رسمی ارقام مختلف، بهبود مدیریت تغذیه، آموزش مدیران، کارشناسان، مروجان و کشاورزان، مدیریت بهینه عوامل خسارت زای زنده برنج با تاکید بر توسعه کنترل بیولوژیک و بیمه اراضی شالیزارها را از دیگر پروژهها در قالب طرح جهش تولید برنج عنوان کرد.
سهرابی در همین حال بر حمایتهای لازم به لحاظ مالی، امکانات و فناوریها و توسعه مکانیزاسیون برای تحقق برنامههای طرح جهش تولید برنج تاکید ورزید.
وی گفت: قرار شده در طرح پنج ساله جهش تولید برنج که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سازمانهای جهادکشاورزی استانهای گیلان، مازندران و گلستان اجرا میشود، به ازای هر 100 هکتار یک کارشناس جذب شود.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ