شایعه جدید اعلام ۲۲ بهمن به عنوان تاریخ قطعی رفع فیلتر دو پلتفرم پرکاربر یعنی تلگرام و یوتیوب است. این شایعه چقدر به واقعیت نزدیک است؟
به گزارش خبرآنلاین، رفع فیلتر از وعدههای اصلی دولت چهاردهم بود و از زمان روی کار آمدن کابینه پزشکیان، مردم منتظر عملی شدن این وعده هستند. دولت نیز با شعار ایجاد وفاق و کار کارشناسی پیگیر تحقق این وعده بود تا سرانجام شورای عالی فضای مجازی در مصوبهای به رفع فیلتر از گوگل پلی و واتساپ رای داد اما همچنان برخی شبکههای اجتماعی مشهور و پراستفاده همچون تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب فیلتر باقی ماندند.
در ادامه هر از گاهی مسئولان از ادامه پیگیری برای رفع فیلتر خبر دادهاند و در این میان هر از چندی شایعات گوناگون درباره رفع فیلتر برخی پلتفرمها دهان به دهان میچرخد.
در تازهترین نمونه شایعه رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب همزمان با ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در برخی رسانهها منتشر شده است.
در حالی که مسئولان واکنشی به این شایعه نشان ندادهاند، پیگیریهای خبرآنلاین از نادرست بودن اعلام ۲۲ بهمن بهعنوان روز قطعی رفع فیلتر چند پلتفرم، حکایت دارد.
پیش از اعلام خبر رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ نیز شایعات متعددی منتشر میشد و یکی از گلایههای فعالان اینترنت غیرشفاف بودن اطلاعرسانی شورای عالی فضای مجازی بود که به فرصتطلبان اجازه میداد تا با آرامش و اعصاب مردم بازی کنند. اکنون هم مشکل عدمشفافیت این نهاد، کماکان پابرجاست و تا هنگامی که چنین است، میدان مانور شایعهسازان هم فراخ خواهد بود.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ