دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دی۸) طی مکاتبهای رسمی با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ضمن ابراز مراتب امتنان از مهماننوازی گرم جمهوری اسلامی ایران در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، بر ضرورت تداوم تعاملات هدفمند و بهرهگیری از ظرفیتهای همگرایی در حوزه گردشگری تأکید کرد.
به گزارش میراثآریا، ایسیاکا عبدالقدیر امام، دبیرکل سازمان دی۸، که از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ در این رویداد بینالمللی حضور داشت، طی مکاتبهای خطاب به سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، برگزاری موفق نمایشگاه را مؤید جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی ایران در دیپلماسی گردشگری دانسته و از پیشنهادهای مطرح شده در دیدار با وزیر استقبال کرد.
الگوسازی برای همافزایی منطقهای در گردشگری
دبیرکل سازمان دی۸ در این نامه، اختصاص سالن ویژه برای کشورهای عضو دی۸ در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران را اقدامی راهبردی در راستای تقویت دیپلماسی اقتصادی و تعاملات منطقهای در صنعت گردشگری ارزیابی کرده است.
او همچنین پیشنهاد تشکیل نشست مشترک معاونان وزیران فرهنگ و گردشگری کشورهای عضو دی۸ با فعالان بخش خصوصی را بهعنوان سازوکاری مؤثر برای تدوین نقشهراه سرمایهگذاری مشترک در صنعت گردشگری مطرح کرد و این ابتکار را گامی در جهت توسعه پایدار و بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای متقابل کشورهای عضو دانست.
تعهد دبیرخانه دی۸ به تحقق ابتکارات راهبردی
ایسیاکا عبدالقدیر امام ضمن تأکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران در معماری نوین تعاملات گردشگری منطقهای، تعهد دبیرخانه این سازمان را نسبت به پیگیری و عملیاتیسازی پیشنهادات ارائهشده اعلام کرد و از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران درخواست کرد در فرآیند برنامهریزی نمایشگاه ۲۰۲۶، دبیرخانه دی۸ را بهعنوان یکی از شرکای کلیدی مشارکت دهد.
دبیرکل دی۸ همچنین تصریح کرد: این سطح از همکاری سازمانیافته و پیشنگرانه، زمینه را برای اطلاعرسانی بههنگام، ایجاد زمینههای تعامل مؤثر و تسهیل حضور کشورهای عضو در نمایشگاه آتی فراهم خواهد ساخت.
ایران، پیشران تعاملات گردشگری در بلوک دی۸
در این نامه، از نقش کلیدی نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران در تبیین و ترویج سیاستهای توسعهمحور و تعاملات چندجانبه در صنعت گردشگری تجلیل شده و بر تداوم نقشآفرینی ایران بهعنوان یکی از ارکان اصلی همگرایی گردشگری در بلوک دی۸ تأکید شده است.
این مکاتبه، بازتابی از تمایل مشترک طرفین برای تعمیق همکاریهای استراتژیک و بسترسازی برای بهرهبرداری از ظرفیتهای نوین در حوزه گردشگری منطقهای و بینالمللی محسوب میشود.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در سخنرانی خود در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای گردشگری، با تأکید بر بحران معنوی مدرنیته غربی و ظرفیت نجاتبخش مشرقزمین، گردشگری را پلی تمدنی برای گفتوگوی ملتها، احیای اعتماد جهانی و شکستن انحصار روایتها توصیف کرد.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
Δ