شبکه ۴G نوکیا برای ماموریت IM-۲ شرکت «اینتوئیتیو ماشین» ناسا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و اولین شبکهای خواهد بود که از همان فناوری مورد استفاده برای ارتباطات موبایل روی زمین، در ماه بهره میبرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه خراسان در گزارشی نوشت؛
در یک پیشرفت انقلابی در حوزه اکتشافات فضایی، ناسا و نوکیا با موفقیت اولین شبکه موبایل روی ماه را راهاندازی کردهاند که این دستاورد تاریخی به عنوان گامی اساسی در مسیر استقرار پایدار بشر در خارج از زمین شناخته میشود، این شبکه که بخشی از مأموریت IM-۲ شرکت « Intuitive Machines» است، تحت عنوان سیستم ارتباطی سطح ماه (LSCS) معرفی شده و قرار است نحوه تعامل و اکتشاف ما با نزدیکترین همسایه فضاییمان را دگرگون کند.
نوکیا زمانی نامی پیشرو در بازار گوشیهای موبایل بود، اما با افزایش رقابت و تغییر نیازهای مصرفکنندگان، از این عرصه کنار رفت. این شرکت فنلاندی اگرچه دیگر گوشیهای هوشمند تولید نمیکند اما همچنان در زمینه ارتباطات پیشتاز است و در حوزه زیرساختهای مخابراتی و فناوری شبکه پیشرفتهای قابلتوجهی داشته است.
شبکه ۴G نوکیا برای ماموریت IM-۲ شرکت «اینتوئیتیو ماشین» ناسا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و اولین شبکهای خواهد بود که از همان فناوری مورد استفاده برای ارتباطات موبایل روی زمین، در ماه بهره میبرد. این نقطه عطف با هدف ناسا برای ایجاد حضور پایدار انسانی در ماه به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس همسو است.
استقرار این شبکه در ماه اهمیت زیادی دارد، زیرا قابلیتهای ارتباطی را برای ماموریتهای فضایی آینده افزایش میدهد، زمینه را برای ارتباطات بین سیارهای فراهم و حتی به تسهیل انتقال دادههای قابل اعتماد کمک میکند. ماهنشین «Athena»این شرکت که حامل شبکه تجهیزات ارتباطی نوکیاست، در تاریخ ۲۶ فوریه با موشک فالکون اسپیس ایکس از مرکز فضایی ناسا در فلوریدا با موفقیت پرتاب شد. این ماهنشین در تاریخ ۶ مارس ۲۰۲۵ (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) روی سطح ماه فرود آمد.
نوکیا بلافاصله پس از فرود ماهنشین آتنا بر سطح ماه، سیستم ارتباطی خود را فعال خواهد کرد و پس از تامین ارتباط، شبکه ۴G خود را راهاندازی میکند؛ این شبکه به عنوان اولین نمونه از نوع خود، به ایجاد یک کانال ارتباطی پایدار کمک خواهد کرد. این کار با فعال کردن «شبکه در یک جعبه (NIB)» انجام میشود که در ماهنشین آتنا ادغام شده و گفته میشود یک سیستم خودکفاست.
اتصال شبکه قمری توسط نوکیا به گونهای طراحی شده است که میتواند مشکلاتی را که برای تضمین یک شبکه ارتباطی قابل اعتماد در ماه پیش میآید، برطرف کند. ماهنشین آتنا با دو وسیله نقلیه روباتیک کلیدی، یعنی «MAPP Rover» و «Micro Nova»، ارتباط برقرار میکند که این رباتها به حفظ اتصال بیوقفه شبکه کمک میکنند. « Micro Nova» کاوشگر پرنده کوچکی است که به بررسی دهانههای همیشه سایهدار ماه و جستوجوی منابعی مانند آب یخزده خواهد پرداخت.
این کاوشگر از طریق شبکه ۴G نوکیا دادههای جمعآوریشده خود را به آتنا ارسال میکند تا سپس به زمین مخابره شوند. از سوی دیگر، «MAPP»، با بررسی محیط قطب جنوب ماه، از سطح ماه نقشهبرداری و تصاویر استریو تهیه خواهد کرد. علاوه بر مأموریت اصلی، هدف سیستم ارتباطی سطح ماه نوکیا این است که ثابت کند فناوری سلولی میتواند در ارتباطات ماموریتهای فضایی آینده مورد استفاده قرار گیرد. رویکرد جاه طلبانه نوکیا برای ارائه فناوری سلولی برای ماموریتهای فضایی آینده قابل ستایش است و به برجسته شدن آن کمک میکند. اگر ماموریت یادشده موفقیتآمیز باشد، گامی مهم در مسیر ایجاد یک شبکه مخابراتی پایدار برای اقامت طولانیمدت انسان در ماه برداشته خواهد شد، زیرساختی که برای برنامههای بلندپروازانه ناسا و شرکای تجاریاش در راستای ماموریتهای آرتمیس ضروری خواهد بود.
2727
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ