معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از تدوین برنامه صادراتی برای سال آینده خبر داد و گفت: این برنامه به سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی ایران ارسال شده و تجار از هم اکنون برای تداوم تجارتشان برنامهریزی کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم اکبر فتحی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی امروز در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که در محل وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: برای کشاورزی بهرهور باید به دانش و فناوری کشاورزی متکی شویم.
وی اظهار داشت: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ما به حد کافی دانش لازم تولید کردهاند، اما مشکل این است که برای رسیدن به کشاورزی بهرهور باید از دانش موجود، متناسب با ماهیت بخش کشاورزی به جهت ترکیب سنی و تحصیلی بهره برداران استفاده شود که برای آن باید چارهاندیشی شود.
گشتهای حفاظت اراضی کشاورزی در تعطیلات نوروزی فعال هستند
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: هرگاه از نفوذ دانش صحبت میشود، سراغ شرکتهای دانشبنیان میرویم درحالی که در کنار این شرکتها، در بخش کشاورزی شرکتهای متعددی مانند مراکز خدمات فنی و مهندسی و کلینیکهای گیاهپزشکی داریم که دانش لازم را دارند، اما استانداردهای لازم را برای دانشبنیان شدن ندارند.
وی پایین بودن ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی را از مشکلات موجود دانست و گفت: این مشکل به تولید دانش در کشور برنمیگردد بلکه باید برای دانشپذیر شدن بخش کشاوری چارهاندیشی کنیم و روشهایی را اتخاذ کنیم تا تولیدکنندگان دانش را در واحدهای تولیدی کوچک روستایی خود بکار بگیرند.
فتحی درهمین حال افزود: ما در واحدهای تولیدی بزرگ مشکلی در زمینه دانشپذیر بودن نداریم، اما درصد ناچیزی از تولیدات ما در واحدهای بزرگ کشاورزی انجام میشود.
وی ادامه داد: ما به طور عمده تولیدات را در واحدهای کوچک روستایی مدیریت میکنیم و این واحدها باید دانش را بپذیرند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که امنیت غذایی ارکانی دارد که تولید، مصرف و تجارت را دربرمی گیرد، تصریح کرد: تجارت جزئی از فرآیند تولید است و در این حوزه مشکلات فرابخشی داریم.
وی افزود: ما باید برای کشاورزی موجود تصمیم بگیریم و مدیریت کنیم و در صورتی که ایدهآلها در این بخش اجرایی و بخشی از تولیدات، صادراتمحور شود، دیگر نیازی به تصمیمات خلقالساعه نخواهد بود.
فتحی ابراز داشت: تا رسیدن به اهداف ایدهال در بخش کشاورزی، عقل سلیم حکم میکند، مدیریت مصرف داخل صورت گیرد.
وی از تدوین برنامه صادراتی برای سال آینده خبر داد و گفت: این برنامه به سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی ایران ارسال شده و تجار از هم اکنون برای تداوم تجارتشان برنامهریزی کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر کشاورزی قراردادی نیز تصریح کرد: توسعه کشاورزی قراردادی به مشارکت تجار نیاز دارد و چنانچه آنها اعلام آمادگی کنند که چه میزان محصول را برای چه مقطعی از زمان میخواهند، ما تولیدکنندگان را به آنها وصل میکنیم تا محصولات مورد نظرشان را بر اساس استانداردهای کشور هدف، تولید و در اختیارشان قرار دهند.
وی درهمین حال از سایر دستگاههای اجرایی خواست برای تامین امنیت غذایی کشور به وظایف خود عمل کنند و با بخش کشاورزی همکاری داشته باشند تا الزامات تولید و صادرات برای بخش کشاورزی فراهم شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که مصرف 51 میلیارد متر مکعب آب برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است، اذعان داشت: تحقق این هدف شرایطی دارد از جمله این که منابع لازم به بخش تزریق شود تا بهینهسازی مصرف آب اتفاق بیفتد و راندمان آبیاری بالا برود.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ