دانشمندان سوسکها را به سایبورگهایی با قدرت مسیریابی فوقالعاده تبدیل کردند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، محققان دانشگاه اوساکا ژاپن و دانشگاه دیپونگورو اندونزی با قراردادن یک کولهپشتی الکتریکی روی سوسکها، این حشرات موذی را به سایبورگهای کاربردی تبدیل کردند.
محققان در پژوهش خود به سراغ سوسکهای هیسینگ ماداگاسکار (Gromphadorhina portentosa) رفتند و روی آنها سنسورهای حرکتی و تشخیص رطوبت، دما و سایر دادهها قرار دادند. همچنین حشرات را به الکترودها و آنتنهایی مجهز کردند تا بتوانند از راه دور آنها را کنترل کنند.
محققان در این حشرات از سیستم مسیریابی خاصی به نام «سیستم ناوبری مبتنیبر رفتار هیبریدی» یا BIOBBN استفاده کردند که برپایه ۲ اصل دستیابی-اجتناب عمل میکند، یعنی هدف رسیدن به مکان تعیینشده است و درعینحال باید از هرگونه مانعی اجتناب شود.
محققان سوسکهای هکشده زیستی را در مسیری با موانع مختلف مانند شن، سنگ و چوب آزمایش کردند. آنها از دستورات ناوبری برای اطمینان از رسیدن سایبورگ به هدف خود به مقدار کم استفاده کردند یعنی حیوانات عمدتاً مجاز بودند خودشان مسیر مناسب را بیابند یا از موانع اجتناب کنند، اما در آخر باید به مقصد تعیینشده برسند.
۲۲۷۲۲۷
معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا، با بیان اینکه بومیسازی فناوری سایبری یک ضرورت است، بر تدوین نقشه راه امنیت سایبری تأکید کرد.
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
Δ