گروهی از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» در روز هفتم آوریل با یک موشک کاملا جدید «فالکون ۹» به مدار زمین رفتند.
به گزارش خبرآنلاین، یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) که پیشتر هرگز پرواز نکرده بود، جدیدترین گروه از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک»(Starlink) را روز دوشنبه هفتم آوریل از ساحل غربی آمریکا پرتاب کرد.
به نقل از ایسنا، این دومین موشک جدیدی است که شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) تاکنون در سال جاری پرتاب کرده و هر دو از ماموریتهای استارلینک پشتیبانی میکنند. پرواز روز دوشنبه موسوم به «استارلینک ۱۱-۱۱» در ساعت ۱۹:۰۶ به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا بلند شد و ۲۷ ماهواره استارلینک را به سمت مدار پایین زمین برد.
موشک حدود هشت دقیقه پس از بلند شدن، فرود خود را در جو زمین به پایان رساند. این تقویتکننده با استفاده از سه موتور از ۹ موتور «مرلین»(Merlin) خود روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیسایکس در اقیانوس آرام فرود آمد.
در همین حال، مرحله بالایی فالکون ۹ با ۲۷ ماهواره استارلینک به مسیر خود به سوی مدار پایین زمین ادامه داد تا طبق برنامه آنها را حدود یک ساعت پس از پرتاب رها کند. پس از آن، ماهوارهها در میان شبکه ماهوارهای در حال توسعه اسپیسایکس مستقر خواهند شد.
پرتاب یک موشک فالکون ۹ جدید به یک اتفاق نسبتا نادر تبدیل شده است و نشان میدهد که اسپیسایکس به تمرکز بر توانایی خود برای بازیابی، نوسازی و پرتاب اولین موشکهای قابل استفاده مجدد جهان ادامه میدهد. فقدان زباله و دوده باقیمانده طی گذر از جو زمین، یک موضوع قابل توجه در تقویتکنندههای جدید است.
شبکه استارلینک اسپیسایکس در حال حاضر از بیش از ۷۰۰۰ ماهواره عملیاتی تشکیل شده است که در شبکهای که تقریبا کل سیاره را در بر میگیرد، به دور زمین میچرخند. استارلینک به کاربران خود، اینترنت کمتاخیر و پرسرعت را از هر جایی که بتوانند سیگنال ماهوارهای دریافت کنند، ارائه میدهد.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ