مستند کوتاه «پورزال» ساخته ماریا ماوتی و احسان فرخیفرد (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در جشنواره «هات داکس» و «همه چیز حقیقی است» نمایش داده میشود.
به گزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مستند «پورزال» در بخش رسمی فیلمهای کوتاه سی و دومین جشنواره هات داکس در کانادا روی پرده خواهد رفت. در این جشنواره ۱۱۳ مستند از ۴۷ کشور به نمایش در میآید. این دوره از جشنواره از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه برگزار میشود.
این فیلم در ادامه حضور بینالمللی خود در سیامین جشنواره «همه چیز حقیقی است» در برزیل روی پرده رفته، این جشنواره از ۱۴ تا ۲۴ فروردین ماه در حال برگزاری است.
«پورزال» درباره پیرزنی است که در روستایی متروک، به تنهایی روزگار میگذراند. «پورزال» در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» روی پرده رفت و جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه بخش ملی و دیپلم افتخار بخش مستند بینالملل را دریافت کرد. پخش این فیلم با واحد بینالملل مرکز گسترش است.
عوامل مستند انیمیشن «پورزال» عبارتند از پژوهش و کارگردان: ماریا ماوتی، احسان فرخی فرد، فیلمبردار: مهدی آزادی، تدوین: حمید نجفیراد، ماریا ماوتی، صدابردار: محمد خدام، صداگذاری: مهرداد جلوخانی، موسیقی: مسعودیه سخاوت دوست، اصلاح رنگ و نور: حمیدرضا فطوره چیان، برنا جمشیدی، انیمیشن: عارف اسماعیلی، نرگس موسوی، کامپوزیت: احسان فرخیفرد، نریشن متن: ماریا ماوتی، زهرا کوهکن، مشاوره پروژه: علی ملایی، مدیر تولید: محسن کوثری، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ