رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه روزانه حداقل ۸تن برنج در سفره مردم دورریز میشود، گفت: این آمار جدای از آمار ضایعات است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد میزان دورریز برنج در کشور گفت: برآورد میشود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد. حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام شد و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.
وی تأکید کرد: باید فرهنگ و الگوی مصرف اصلاح شود و قطعاً با اجبار و دستور کاری نمیتوان کرد. مصرف کشور در بسیاری از حوزهها با دنیا قابلمقایسه نیست؛ بنابراین باید فرهنگ صرفهجویی و مصرف بین مردم ایجاد شود و با دستور و بخشنامه نمیتوان کاری کرد.
در این حوزه از آموزشوپرورش باید کمک گرفت تا بتوان جلوی این روند را گرفت.
عباسی ضمن تأکید بر مکانیزهکردن کاشت، داشت و برداشت محصولات بهمنظور کاهش ضایعات خاطرنشان کرد: باید صنایع تبدیلی تکمیلی برای کاهش ضایعات داشته باشیم، همچنین باید در حوزه فرهنگسازی و الگوی مصرف نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تأکید بر ضرورت برنامهریزی برای دورریز از ابتدا تا انتهای زنجیره اظهار کرد: برای حوزه برنج ضرورت یک اقدام فرهنگی در سطح جامعه احساس میشود.
حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور نیز با بیان اینکه روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز میشود گفت: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره 1 قاشق برنج دور میریزد، 8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است، نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج بهازای هر نفر در سفره است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با یادآوری اینکه آمار ذکرشده جدای از آمار ضایعات است اضافه کرد: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید بهاندازه برنج مصرف کند، قطعاً در مکانهای عمومی مانند رستورانها، دانشگاهها و پادگانها دورریز بیشتر است. زراعت برنج کار بسیار پرزحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژهای صورت گیرد.
انتهای پیام/+
وزارت جهاد کشاورزی از توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی برای تنظیم بازار در فروشگاههای زنجیرهای خبر داد.
وزارت جهاد کشاورزی از آغاز ثبت سفارش جدید واردات نهاده های دامی جو و ذرت از روزهای آینده خبر داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی در سال جاری ۵ هزار هکتار است که این میزان از مجموع سطح زیر کشت کشور (۴۹۵۰۰ هکتار) معادل ۲۱ درصد را به خود اختصاص داده است.
ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات خطوط تولید در بسته حمایت از تولید بعد از جنگ ۱۲ روزه مجاز شده است.ثبت سفارش بدون انتقال ارز از اواخر دهه ۹۰ در کشور ممنوع شده بود.
Δ