این ربات کوچک جایگزینی ایمن برای روشهای سنتی جراحی مغز و اعصاب است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، استارتاپ فرانسوی Robeauté درحال کار روی توسعه ریزرباتی بهاندازه یکدانه برنج است که میتواند برای درمان تومورها وارد مغز انسان شود. این ربات بهاندازهای هوشمند است که میتواند از نواحی پر خطر در مغز دوری کند و ایمنترین مسیر را بیابد.
این استارتاپ تاکنون ۲۷ میلیون دلار بودجه برای توسعه این ریزربات پیشگامانه دریافت کرده است. کاربرد اصلی این محصول در جراحی مغز و اعصاب خواهد بود. به گفته شرکت سازنده، این ریزربات در سال ۲۰۲۶ اولین آزمایش بالینی خود را انجام خواهد داد و قرار است برای انجام میکروبیوپسی روی تومورهای مغزی استفاده شود.
استارتاپ Robeauté در واقع قصد دارد ریزرباتی برای جراحی مغز و اعصاب توسعه دهد. هدف این دستگاه تغییر روش جراحی مغز با ارائه جایگزینی ایمنتر و دقیقتر برای ابزارهای سفتوسخت سنتی مانند سوزنها و نگهدارندههای الکترود است. ابزارهای سنتی میتوانند برای عملکردهای حیاتی مغز خطراتی ایجاد کنند.
روشهای سنتی جراحی مغز اغلب دسترسی محدودتری دارند، بهخصوص زمانی که جراح مجبور است از دسترسی به مناطقی از مغز که مسئول عملکردهای حرکتی یا شناختی هستند اجتناب کند. در برخی موارد به دلیل همین محدودیت در دسترسی برخی تومورها بهعنوان غیرقابلجراحی شناسایی میشوند.
این ریزربات از طریق یک برش کوچک به عرض میلیمتری در جمجمه وارد مغز میشود. سپس مسیرهای منحنی را از طریق شبکه عروقی و ماتریکس خارج سلولی مغز دنبال میکند تا به مناطقی که قبلاً غیرقابلدسترس بودند برسد. این دستگاه با استفاده از حلقههای سیلیکونی گردان در نوک خود در مغز حرکت کرده و بافت را با استفاده از نیروهای چسبندگی در مقیاس بسیار کوچک جابهجا میکند. این فرایند بهطور مداوم و در لحظه با استفاده از حسگرهای تصویر و اولتراسوند که بهصورت خارجی روی جمجمه نصب شدهاند، توسط تیم جراحی نظارت میشود.
این دستگاه میتواند با سرعت ۳ میلیمتر در دقیقه در مغز انسان پیشروی کرده و مسیر خود را در حین خروج دوباره دنبال کند. همچنین در زیر موتور محفظهای برای ابزارهای جراحی مینیاتوری قرار گرفته است که از طریق سیستمی با کابل خارجی کار میکند.
۲۲۷۲۲۷
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
در حالی که بازار جهانی ایربادهای بیسیم (TWS) به دوران اوج خود رسیده است، گزارشی جدید از ادامه روند رشد این بازار تا سال ۲۰۲۸ خبر میدهد؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای بازارهای نوظهور و افزایش سهم مدلهای اقتصادی زیر ۵۰ دلار هدایت خواهد شد.
متا ویژگی جدیدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای واتساپ معرفی کرده که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به خواندن پیامها، آنها را مرور کنند، لذا کاربران این پیامرسان بهجای خواندن پیامهای خواندهنشده، قادر خواهند بود خلاصهای که هوش مصنوعی نشانهگذاری کرده را بخوانند.
Δ