استاندار گیلان از بررسی راههای توسعه روابط اقتصادی با جمهوری آذربایجان در جلسه مشترک با معاون نخستوزیر این کشور خبر داد و گفت: اتصال هوایی رشت و باکو، بهره گیری از ظرفیت منطقه آزاد انزلی، توسعه کشتیسازی و رونق مرز آستارا از محورهای اصلی جلسه مشترک سه استاندار ایرانی با مقام آذری بود.
بهگزارش میراثآریا، هادی حقشناس عصر سهشنبه نهم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در حاشیه سفر هیئت ایرانی به باکو در جمع خبرنگاران، از برگزاری جلسهای مشترک با شاهین مصطفییف معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان خبر داد.
استاندار گیلان افزود: این جلسه با حضور استانداران سه استان شمالغربی کشور شامل گیلان، اردبیل و آذربایجان شرقی برگزار شد و ظرفیتهای متنوع این استانها برای توسعه همکاریهای دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت.
او خاطرنشان کرد: در این نشست، محورهایی چون ظرفیتهای منطقه آزاد انزلی، بندر انزلی، صنایع کشتیسازی و تعمیرات کشتی، توسعه مرز جدید و قدیم آستارا و همچنین ضرورت ایجاد خط هوایی میان رشت و باکو مطرح شد.
نماینده عالی دولت در استان گیلان، افزود: ایجاد این خط هوایی میتواند به رونق گردشگری، تجارت و تبادل فرهنگی دو کشور کمک شایانی کند.
حقشناس به نقش کمیسیون مشترک دائمی ایران و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: این کمیسیون به ریاست وزیر راه از ایران و شاهین مصطفییف از طرف آذربایجان فعال است و قرار شد موضوعات مطرحشده در این جلسه، از طریق این کمیسیون پیگیری و اجرایی شوند.
مسعود پزشکیان رئیسجمهوری هشتم اردیبهشتماه با همراهی برخی از وزرای کابینه و استانداران گیلان، اردبیل و آذربایجان شرقی به جمهوری آذربایجان سفر کرد.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
Δ