در بخشی از کنفرانس Nico Nico Super ژاپن، مسابقه جالبی برگزار شده که برنده آن از قبل معلوم است. در این مسابقه، باید سریعتر از ابرکامپیوتر ژاپنی فوگاکو محاسبات ریاضی را انجام دهید و اگر برنده شوید، میتوانید یک روز هر کاری میخواهید با این ابرکامپیوتر قدرتمند انجام دهید.
به گزارش خبرآنلاین، در مسابقه «نبرد سوپر کیسان» (Super Keisan Battle) شرکتکنندگان باید به مصاف ابرکامپیوتر فوگاکو میرفتند اما با شکستی تحقیرآمیزی مواجه شدند. جایزه این مسابقه بسیار وسوسهکننده است: «بلیت یکروزه استفاده نامحدود از فوگاکو». فوگاکو درحالحاضر در رتبه ششم قدرتمندترین ابرکامپیوترهای جهان قرار دارد که میتواند 442 پتافلاپسبرثانیه محاسبات انجام دهد. بر فرض محال، اگر کسی برنده این مسابقه میشد، میتوانست با این توان پردازشی کارهای بزرگی انجام دهد.
به نقل از دیجیاتو، مسابقه فوگاکو بسیار ساده است و میتوان حدس زد هیچ انسانی نمیتواند برنده آن باشد. شرکتکننده باید در این مسابقه در 10 ثانیه تا حد امکان عددهای مختلفی را با هم جمع ببندد. بیشتر شرکتکنندگان توانستند فقط 10 یا 11 عمل جمع را انجام دهند و افرادی نیز که در ریاضی مهارت بالایی داشتند، توانستند به رکورد 13 برسند اما نتیجه فوگاکو باورنکردنی بود. این ابرکامپیوتر توانست در 10 ثانیه 4,420,100,000,000,000,000 عمل جمع انجام دهد؛ این رقم بزرگ به حروف میشود: 4 کوانتیلیون و 400 و 20 کوادریلیون و 100 تریلیون.
در شبکههای اجتماعی نیز این مسابقه بازخوردهای جالبی داشته است. برخی کاربران بهشوخی میگویند اگر شما بتوانید فوگاکو را شکست دهید، دیگر اصلاً نیازی به استفاده یکروزه از آن نخواهید داشت. برخی افراد میگویند اگر انسان بتواند خودکارش را چنان بهتندی حرکت بدهد که در 10 ثانیه 4 کوانتیلیون محاسبه انجام دهد، کیهان به فروپاشی میرسد.
البته در این مسابقه حتی اگر برابر فوگاکو شکست میخوردید، برای تسلی خاطرتان یک مجسمه فوگاکو مینیاتوری به خانه میبردید. فوگاکو 158 هزار و 976 گره محاسباتی دارد که هر کدام با ریزپردازنده فوجیتسو A64FX کار میکنند.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ