به اعتقاد یک عضو هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، با وجود افزایش درآمد ریالی اپراتورها در سالهای اخیر، درآمد دلاری آنها و در نتیجه قدرت خرید ارزی آنها تا بیش از ۸۰ درصدی کاهش یافته، در حالی که تمامی سرمایه گذاری های آنها به صورت ارزی است و این امر مستقیماً بر توان سرمایهگذاری، توسعه زیرساخت، کیفیت خدمات و حتی حفظ نیروی انسانی متخصص اثر گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش سیتنا، مهرداد میراسماعیلی، عضو هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران و مدیرعامل شرکت ارگ تلکام در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون نامه اپراتورهای تلفن همراه به سازمان تنظیم مقررات برای افزایش ۷۰ درصدی تعرفه اینترنت، گفت: صنعت مخابرات کشور در یک بحران جدی و مزمن گرفتار شده است. با وجود افزایش درآمد ریالی اپراتورها در سالهای اخیر، درآمد دلاری آنها از حدود ۱۱ میلیارد دلار در سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۷ به ۲ میلیارد دلار در سالهای اخیر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: این کاهش درآمد دلاری بدین معناست که با کاهش بیش از ۸۰ درصدی قدرت خرید ارزی اپراتورها مواجهایم، در حالی که تمامی سرمایه گذاری های آنها به صورت ارزی است و این امر مستقیماً بر توان سرمایهگذاری، توسعه زیرساخت، کیفیت خدمات و حتی حفظ نیروی انسانی متخصص اثر گذاشته است.
میراسماعیلی پیرامون سایر پیامدهای کاهش درآمد دلاری اپراتورها، توضیح داد: این کاهش درآمد دلاری موجب شده تا سرمایهگذاری در نسلهای جدید ارتباطی مانند ۵ جی و فیبرنوری متوقف شود یا به تعویق بیفتد.
این فعال صنعت ارتباطات کشور توضیح داد: در شرایط فعلی شاهدیم که حتی هزینههای جاری اپراتورها نیز به سختی تأمین میشود، چه رسد به توسعه. نتیجه مستقیم این روند، افت کیفیت اینترنت، نارضایتی کاربران و در نهایت شکاف عمیق دیجیتال بین ایران و جهان است. از طرفی، نیروهای متخصص نیز با حقوق ناچیز یا مهاجرت میکنند یا جذب صنایع دیگر میشوند.
وی در پاسخ به این سوال منتقدان افزایش تعرفه که معتقدند مردم توان پرداخت تعرفه بیشتر برای خدمات ارتباطی را ندارند، گفت: این برداشت متأسفانه تحلیلی سطحی و نادرست از صورتهای مالی اپراتورهاست. سود اسمی ریالی اگر با واقعیتهای اقتصادی سنجیده نشود، گمراهکننده است. برای نمونه، مردم در سال گذشته حدود ۴ میلیارد دلار صرف خرید گوشی موبایل کردهاند؛ یعنی جامعه ما حاضر است برای کیفیت خرج کند، اما اپراتورها مجبورند با پایینترین تعرفههای جهان، خدمات ارائه دهند؛ تعرفهای که نه متناسب با نرخ ارز است و نه تناسبی با هزینههای تکنولوژی روز دارد، لذا این امر باعث کاهش کیفیت سرویس ارتباطی به کاربران می شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم قطعا برای اینترنت با کیفیت که نتیجه سرمایه گذاری درست است هزینه خواهند کرد. در شرایط فعلی که با قطعی برق روزانه ۲-۴ ساعت مواجه ایم، افزایش تعرفه برق نارضایتی را بیشتر می کند، در صورتی که اگر از ۱۰ سال قبل تعرفه های برق به صورت متعادل بالا رفته بود و سرمایه گذاری لازم انجام شده بود، هم قیمت برای همگان پذیرفته شده بود و هم کیفیت قابل قبول بود و با قطعی های برق اینچنینی مواجه نبودیم.
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ