چین اولین سیستم رمزنگاری کوانتومی جهان را که ادعا میکند «غیر قابل هک» است، راهاندازی کرد.
به گزارش خبرآنلاین، با پیشرفت محاسبات کوانتومی، رمزگذاری سنتی با خطرات فزایندهای ناشی از الگوریتمهای قدرتمند جدید مواجه است. اکنون یک شرکت دولتی در چین در تلاش برای رسیدگی به این مسائل، چیزی را معرفی کرده است که ادعا میکند اولین سیستم رمزنگاری تجاری جهان است که حتی در برابر حملات کامپیوتری کوانتومی نیز مقاوم است.
گروه کوانتومی مخابرات چین(China Telecom Quantum Group) هفته گذشته راهاندازی اولین سیستم رمزنگاری توزیع شده خودخوانده در جهان را اعلام کرد که ترکیبی از دو فناوری اصلی است.
این شرکت اکنون اعلام کرده است که اولین تماس تلفنی رمزگذاری شده کوانتومی بین منطقهای جهان را با استفاده از این سیستم انجام داده است که مسافتی بیش از 600 مایل(1000 کیلومتر) را بین پکن و هفی طی کرده است.
به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش رسانه چینی SCMP، این سیستم با ترکیب دو رویکرد پیشرفته از توزیع کلید کوانتومی برای انتقال ایمن کلیدهای رمزگذاری از طریق مکانیک کوانتومی و رمزنگاری پساکوانتومی برای محافظت از دادهها با استفاده از الگوریتمهای پیچیده ریاضی استفاده میکند.
گروه کوانتومی مخابرات چین همچنین بیان کرد که این ترکیب، یک معماری کوانتومی امن سراسری ایجاد میکند که برای برنامههای کاربردی کلیدی مانند ارتباطات بیدرنگ، حفاظت از دادهها و احراز هویت قابل اعتماد طراحی شده است.
به گفته پنگ چنگژی(Peng Chengzhi)، دانشمند ارشد کوانتومی در «China Telecom» و استاد دانشگاه علم و فناوری چین، با پیشرفت فناوری رایانش کوانتومی در سراسر جهان، سیستمهای رمزگذاری مبتنی بر کلید عمومی با خطرات فزایندهای مواجه خواهند شد.
این دانشمند بر نیاز فوری به سرعت بخشیدن به توسعه و استقرار زیرساختهای جدید امنیت سایبری مقاوم در برابر حملات کوانتومی برای جلوتر ماندن از تهدیدات نوظهور ناشی از فناوریهای کوانتومی پیشرفته تاکید کرد.
این شرکت توضیح داد که سیستم جدید آن دارای معماری سه لایه قوی است. این گروه گزارش داد که فناوری آن با موفقیت در شرایط دنیای واقعی آزمایش شده است و اکنون آماده عرضه تجاری در مقیاس بزرگ است که گامی مهم به سوی ارتباطات کاربردی و امن کوانتومی است.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ