رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت ۳ میلیون و ۱۵۰ هزارتن از کشاورزان خرید تضمینی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت 3 میلیون و 150 هزارتن گندم با ارزش 65 همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به سال قبل 17 درصد کاهش داشته است.
وی از پرداخت 23 درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون 15 همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شده و 77 درصد مابقی مانده است.
هاشمی ادامه داد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه قول داده بودند که تا پایان هفته مطالبات پرداخت شود که تاکنون این امر محقق نشده است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که خرید تضمینی گندم به 8 تا 8.5 میلیون تن برسد.
وی با بیان اینکه سالانه 12 تا 12.5 میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی و صنف و صنعت است، افزود: امسال نیاز به واردات 4 تا 4.5 میلیون تن گندم داریم که برای تامین این میزان 1.5 میلیارد دلار ارز ارز از کشور خارج می شود.
هاشمی با اشاره راهکار پایداری تولید و خودکفایی گندم بیان کرد: بخش اعظم نیاز به واردات گندم شرایط جوی بود که موجب شد بیش از 75 درصد مزارع از بین رود و در کنارش تامین نهاده، استفاده از بذور سازگار با خشکسالی و توسعه مکانیزاسیون که می تواند در زمان خشکسالی کمک کند.
عضو شورای قیمت گذاری محصولات اساسی با بیان ایتک گفت: در حال حاضر کشت گندم آبی و دیم مشکل داریم و در بخش دیم مربوط به زیرساخت ها و تکنولوژی شخم، کشت مستقیم و انتخاب بذور سازگار با کم آبی و خشکسالی است که اینها در کنار کم بارشی تهدید کننده هستند . از طرف دیگر در 2 میلیون هکتار مزارع آبی مشکلات تکنولوژی، علم، قطع برق چاه های کشاورزی و آب مورد نیاز پشت سدها تهدید کننده کشت هستند که راندمان کاهش یابد.
انتهای پیام/
در جهانی که کشاورزی با بحرانهای فزاینده اقلیمی مانند خشکسالی، شوری و گرمای شدید دستبهگریبان است، فناوری پرتودهی هستهای از طریق القای جهشهای ژنتیکی هدفمند، فرصتی برای افزایش مقاومت گیاهان و تضمین امنیت غذایی جهانی فراهم کرده است.
افکار عمومی در ایران در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی در معرض یکی از پیچیدهترین و بزرگترین عملیات رسانهای تاریخ بشر قرار گرفتند و این بمباران رسانهای کماکان ادامه دارد.
محمدتقی امانپور معتقد است اگر سه محور راهبردی اصلاح حکمرانی آب، مزیتآفرینی اقتصادی برای بازیگران عرصه کشاورزی، و ایجاد ساختارهای هوشمند نظارت و کنترل، در کنار هم قرار گیرند، دستیابی به پایداری منابع آبی، یک واقعیت دستیافتنی خواهد بود
در حالیکه به زودی شاهد ورود برنجهای وارداتی و محصول جدید داخلی به بازار هستیم و انتظار شکست قیمتی داریم؛ این محصول با نرخ های نامتعارفی در بازار به فروش میرسد و حتی برنج های تنظیم بازاری نیز زیر سایه تعلل دستگاههای نظارتی گران عرضه میشود.
Δ