اپل با رشد ۲۱.۴ درصدی فروش مکها در سهماهه دوم ۲۰۲۵ از سایر برندها جلو زد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، در شرایطی که بازار جهانی رایانههای شخصی درحال بهبود است، گزارش جدیدی از IDC نشان میدهد که فروش یا تحویل جهانی مکبوکهای اپل با سرعتی بیشتر از سایر برندها درحال رشد هستند.
این رشد درحالی اتفاق میافتد که خردهفروشان خود را برای تأثیرات ناشی از تعرفههای تجاری جدید در ایالات متحده آماده میکنند.
طبق گزارش IDC در روز سهشنبه، در سهماهه دوم سال ۲۰۲۵، میزان تحویل جهانی رایانههای شخصی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۵ درصد افزایش داشته و به ۶۸.۴ میلیون دستگاه رسیده است. با وجود رشد عمومی بازار، اپل در بین ۵ تولیدکننده برتر بیشترین رشد را ثبت کرده است. در این دوره، اپل با ارسال ۶.۲ میلیون دستگاه مک، در رتبه چهارم قرار گرفته و سهمی ۹.۱ درصدی از بازار جهانی رایانهها را به خود اختصاص داده است.
در مقایسه، اپل در سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ تعداد ۵.۱ میلیون مک فروخته که سهم ۸ درصدی از بازار را شامل میشد. بنابراین، اپل طی یک سال رشد چشمگیر ۲۱.۴ درصدی در تحویل مک را تجربه کرده است. این بیشترین رشد سالانه در میان ۵ برند برتر محسوب میشود. بهترتیب، لنوو با رشد ۱۵.۲ درصدی در جایگاه نخست، اچپی با ۳.۲ درصد رشد در رتبه دوم، و ایسوس با رشد ۱۶.۷ درصدی در رتبه پنجم قرار دارد. تنها شرکتی که نزولی بوده، دل است که با کاهش ۳ درصدی در تحویل سالانه مواجه شده است.
این افزایش ادامهای بر روند مثبت اپل است، چراکه در سهماهه اول ۲۰۲۵ نیز رشد ۱۴.۱ درصدی در تحویل مکها گزارش شده بود.
نکته مهم این است که این آمار به تحویل محصولات (Shipments) اشاره دارد، نه فروش به مصرفکننده نهایی. تحویل ممکن است بهمنظور پر کردن موجودی انبار خردهفروشان انجام شده باشد.
درهمینحال، فشارهای تعرفهای در آمریکا درحال افزایش است. پس از توقف ۹۰ روزه در تعرفههای متقابل، دولت دونالد ترامپ بار دیگر هشدارهایی درباره افزایش تعرفهها به کشورهای مختلف داده است؛ کشورهایی که محصولات اپل در آنجا مونتاژ و سپس به آمریکا صادر میشوند.
به گفته «ژان فیلیپ بوشار»، معاون IDC، باتوجهبه رشد ۹ درصدی ارسالها در بازارهای غیرآمریکایی و ثبات صفر درصدی در بازار آمریکا، تقاضا برای رایانهها در آمریکا بهدلیل نگرانی از تعرفهها احتمالاً درحال کاهش است.
۲۲۷۲۲۷
در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حمله سایبری به برخی زیر ساخت های ارتباطاتی و اطلاعاتی و اختلال در برخی سامانه های مهم روزمره مردم، بیش از پیش کشور را متوجه نظارت و ایجاد زیر ساخت قوی در امور مربوطه کرد. در این میان نمی توان از وجود فیلترینگ و استفاده مردم از فیلترشکن ها غافل شد چرا که بسیاری از کارشناسان وجود همین فیلترشکن ها را نوعی ابزار برای حمله سایبری قلمداد کردند.یک مدرس دانشگاه معتقد است : اصلی ترین خسارت فیلترینگ این است که به هر کسی اجازه می دهیم از دیوارهای حفاظتی ما عبور کند. حال چرا فیلترینگ کردیم؟ چون احتمال می دادیم یک خطر احتمالی وجود دارد و افکاری که دیگر در دنیای ارتباطات جایگاهی ندارد، همچنان بر فضای مجازی ما حاکم است. در جهان ارتباطات امروزی و انقلاب چهارم ارتباطاتی که رخ داده، فیلترینگ در چنین دنیایی کاملا زیان ده و آسیب زاست.
معاون تازهمنصوب توسعه شبکه ملی اطلاعات معتقد است که هدف و علت وجودی شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و این تعریف، که به غلط در ذهنها جانمایی شده، باید اصلاح شود. او بر این باور است که «نوع فیلترینگ در کشور ما، اعتماد به زیرساخت ملی را فرسوده میکند و کاربران و کسبوکارها به سمت ابزارها و پلتفرمهای دورزننده هدایت میشوند که اغلب ناایمن و در اختیار بازیگران خارجیاند.»
اینترنت ماهوارهای استارلینک رسماً در قطر به آماده سرویس دهی به متقاضیان شد.
۱۶ مصوبه اولویتدار در دستور کار این کمیته قرار گرفته است.
Δ