تبریز- فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی آذربایجان شرقی گفت: ۳۷ قلم شیء مشکوک در تبریز کشف شده که ۴ مورد آن اصالت تاریخی دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا زینالی روز شنبه اظهار کرد: در پی دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر نگهداری اشیای مشکوک در یکی از منازل تبریز، عوامل یگان حفاظت با همکاری نیروهای بسیج و هماهنگی با مراجع انتظامی و قضائی وارد عمل شدند و محل مورد نظر را مورد بازرسی قرار دادند.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی گفت: در جریان این بازرسی، ۳۷ قلم شیء شامل چهار قلم دارای اصالت تاریخی و ۳۳ شیء بدل کشف شد. اقلام تاریخی شامل کوزه سفالی و خمرههای دستهدار و بدون دسته مربوط به هزاره اول پیش از میلاد و همچنین یک مهر گلی با خط عربی متعلق به دوره اسلامی است.
وی بیان کرد: سایر اشیای مکشوفه شامل پیکرههایی از انسان، پرنده و ۲ گاو بههم چسبیده از جنس سنگ و گل با ظاهر باستانی ولی معاصر و فاقد ارزش تاریخی است. همچنین ۱۴ قطعه مهره و منجوق از جنسهای مختلف و ۱۶ قطعه سنگ طبیعی در ابعاد متنوع در میان اشیا وجود داشت که همگی معاصر و فاقد ارزش تاریخی شناسایی شدند.
زینالی ادامه داد: در همین رابطه، ۲ نفر نیز به اتهام خرید و فروش و نگهداری غیرمجاز اموال تاریخی و فرهنگی دستگیر شده و به همراه اشیای کشفشده تحویل مراجع قضائی شدند.
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: مردم شریف استان در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک در حوزه آثار تاریخی و فرهنگی، مراتب را از طریق شماره ۰۹۶۶۲ به یگان حفاظت اطلاع دهند تا در اسرع وقت بررسی شود.
پرونده «غارهای پیش از تاریخ دره خرمآباد» که پیشتر به دلیل فقدان اسناد کافی و مسائل مدیریتی از سوی ایکوموس رد شده بود، با اصلاح و حذف بخشهایی از آن رأی مثبت یونسکو را گرفت.
خرم آباد – ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد» با قدمت ۶۳ هزار سال، لرستان را به یکی از کهنترین زیستگاههای بشری در فهرست یونسکو بدل کرد.
پرونده محوطه و غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد.
معاون میراث فرهنگی نوشت: اهمیت ثبت جهانی پرونده محوطه های خرم آباد از این حیث است که بیانگرسکونت انسانهای هوشمند در دوره پارینه سنگی و تعاملات فرهنگی آن در بیش از ۶۵ هزار سال پیش است.
Δ