رویداد فرهنگی زنان روایتگر عاشورا با هدف ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و ایجاد نشاط معنوی، در حسینیه تاریخی امینیهای قزوین برگزار شد.
بهگزارش میراث آریا، مریم بیدخام روز سهشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در حاشیه این رویداد با تأکید بر جایگاه والای زنان در واقعه عاشورا، حضرت زینب (س) را الگویی الهامبخش برای مدیریت بحرانهای فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: حضرت زینب (س) نخستین راوی عاشورا و صدای رسای حقیقت بود و با شجاعت و درایت توانست پیام قیام امام حسین (ع) را به تاریخ منتقل کند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین افزود: امروز نیز زنان میتوانند با تأسی از ایشان، نقشی کلیدی در روایتگری، ترویج فرهنگ ایثار و مدیریت بحرانها ایفا کنند.
بیدخام با اشاره به بخشهای متنوع این برنامه فرهنگی ادامه داد: پردهخوانی، اجرای تعزیه حضرت زینب (س)، نمایش مادران استقامت، کارگاههای هنری و آموزشی، دوخت چادر و مانتو، نقاشی روی پارچه، خوشنویسی و طراحی لباس را از مهمترین برنامههای این رویداد بود.
او افزود: همچنین رونمایی از اثر هنری « واقعه عاشورا» اثر استاد طریقتی از دیگر بخشهای شاخص این برنامه و سرگرمیهای ویژه کودکان با عنوان چتر آسماننما و غرفههای صنایعدستی نیز مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین از ارائه طرحهای عاشورایی توسط طراحان بانوی استان خبر داد و تصریح کرد: طرحهای برتر این برنامه در هفته ملی مهارت در قالب نمایشگاه مد و لباس عرضه خواهند شد.
او با بیان اینکه زبان هنر بهترین ابزار برای معرفی فرهنگ عاشورا به نسل جوان است، افزود: این رویداد با هدف تقویت هویت زن عاشورایی و ایجاد نشاط معنوی در میان بانوان و جوانان برگزار شد و میتواند بستری برای نقشآفرینی نوین زنان در عرصههای فرهنگی و اجتماعی باشد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در پایان خاطرنشان کرد: حماسه عاشورا یک مکتب زنده و پویاست و زنان، همچون حضرت زینب (س)، نقش مهمی در ماندگاری و انتقال پیام آن دارند و باید این فرهنگ با شیوههای خلاقانه و هنرمندانه به نسلهای آینده معرفی شود.
این برنامه با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین، مدیران استانی و مشاوران امور بانوان دستگاههای اجرایی، در حسینیه تاریخی امینیهای قزوین برگزار شد.
انتهای پیام/
در دل دشتی سوزان و خاکی ترکخورده، حفر قنات داستانی است از تلاش بیوقفه بشر برای بهدست آوردن آب زلال. نیاکان ما با دستان پرتوان خود تونلهای زیرزمینی میکاویدند تا جریان گرانش زمین، آب را از مادرچاه به سطح بفرستد و جان بخش زندگیهای خشکیده شود. این روش بینقص و پایدار، نهتنها نمادی از علم مهندسی آب در ایران باستان بود، بلکه با انتقال به چین، مراکش و حتی آمریکا، بخشی از یکی از بزرگترین دستاوردهای ایرانی در تاریخ فناوری محسوب شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ورامین از چاپ مجدد کتاب کودک با عنوان «حسنی خوب و نازنین رفته به شهر ورامین» خبر داد.
کتابچهای با عنوان «در مسیر تغییر» بهعنوان گزارش جامع فعالیتها و برنامههای فرهنگی مجموعه نیاوران در مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه سال ۱۴۰۴ منتشر شد.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزههای صنایع دستی، صنعتی، کشاورزی و فناوری، گفت: زنجان با بهرهمندی از همدلی، انسجام اجتماعی و روحیه جهادی مردم، میتواند در برخی حوزهها به عنوان استان پیشرو کشور مطرح شود.
Δ