بالاترین سرعت اینترنت جهان عمدتاً در خاورمیانه و آسیا متمرکز شده و به طور قابل توجهی از میانگین سرعت دانلود موبایل در آمریکا پیشی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش روزیاتو، از سال ۲۰۱۸ تاکنون، ۱.۵ میلیارد نفر از اینترنت استفاده کردهاند، اما شکاف واضحی در سرعت اینترنت موبایل و ترافیک داده در مناطق مختلف وجود دارد. به طور کلی، سرعت پهنای باند موبایل در کشورهای پردرآمد حدود پنج برابر کشورهای کمدرآمد است. علاوه بر این، میزان ترافیک پهنای باند موبایل در کشورهای پردرآمد ۲۰ برابر بیشتر از کشورهای کمدرآمد است. اینفوگرافی زیر، کشورهایی که پرسرعتترین اینترنت موبایل را دارند را بر اساس داده های بانک جهانی نشان می دهد.
بر اساس دادههای بانک جهانی، کشورهایی با سریعترین سرعت اینترنت موبایل در سال ۲۰۲۳ عبارتند از:
امارات متحده عربی با سریعترین سرعت دانلود موبایل در جهان صدرنشین است. این کشور از سال ۲۰۱۲ سرمایهگذاری گستردهای در زیرساختهای دیجیتال انجام داده است. در طول یک دهه گذشته، سرعت اینترنت در پایتخت این کشور حدود ۱۰۰ برابر افزایش یافته است. با روند جدید اپراتورهای مخابراتی داخلی، به زودی سرعت اینترنت موبایل برای برخی کاربران تا سه برابر نیز افزایش خواهد یافت.
کره جنوبی در میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در نفوذ کابلهای فیبرنوری رتبه اول را دارد. طبق برآوردهای S&P Global، بیش از ۱.۵ میلیون مایل شبکه کابل فیبرنوری در این کشور وجود دارد. این کابلها اطلاعات را از طریق رشتههای شیشهای با نور پالسی منتقل میکنند، مشابه شیوهای که برق از سیمها عبور میکند.
در اروپا، نروژ و دانمارک سریعترین سرعت دانلود موبایل را دارند. در مقابل، ایرلند و اسپانیا کندترین اینترنت را دارند.
آمریکا در رتبه هجدهم قرار دارد و سرعت دانلود موبایل آن عمدتاً به دلیل انحصار اینترنت مخابرات در این کشور، از برخی کشورهای پردرآمد عقبتر است.
نکته قابل توجه اینکه نه تنها اینترنت آمریکا در مقایسه با سایر کشورهای ثروتمند کند است، بلکه هزینههای آن نیز بالاست. میانگین هزینه یک گیگابایت داده موبایل در آمریکا حداقل هفت برابر گرانتر از کشورهایی مانند اسپانیا، چین، فرانسه و برزیل است.
۲۲۷۲۲۷
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ