دانشمندان سیستم ناوبری مبتنی بر بینایی را برای پهپاد ها ایجاد کردهاند که از دادههای بصری ستارهها استفاده میکند. سیستم مذکور توسط مهندسان دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) ساخته شده و یک جایگزین قابل اعتماد برای سیستمهای ناوبری شبانه مناطقی محسوب میشود که به GPS دسترسی ندارند.
به گزارش خبرآنلاین، این سیستم از الگوریتمی استفاده میکند که دادههای بصری ستارهها را با کمک سیستمهای پرواز خودکار استاندارد تجزیهوتحلیل میکند. دانشمندان آن را با یک پهپاد آزمایش کردهاند و میگویند در فاصله 4 کیلومتری توانسته موقعیت دقیق را به دست بیاورد. با توجه به سادگی و مقرونبهصرفهبودن سیستم مذکور، نتایج ارائه شده چشمگیری به حساب میآید.
به نقل از دیجیاتو، دانشمندان میگویند سیستم ناوبری سبک و مقرونبهصرفه آنها را میتوان به پهپادهای استاندارد اضافه کرد و یک نسخه پشتیبان قابلاعتماد و دقیق برای شما فراهم میشود.
«ساموئل تیگ»، محقق این پژوهش از دانگشاه UniSA میگوید: «برخلاف سیستمهای سنتی مبتنی بر ستاره که اغلب پیچیده، سنگین و پرهزینه هستند، سیستم ما سادهتر و سبکتر است و نیازی به سختافزار ندارد و برای پهپادهای کوچکتر مناسب است.»
در ناوبری آسمانی که از قدیم مورد استفاده قرار گرفته میشود، موقعیت دقیق یک مکان براساس موقعیت ستارهها تعیین میشود. در حالی که پیشرفت حوزه GPS میزان استفاده از این سیستم را کمتر کرده است، اما ناوبری آسمانی انعطافپذیری بیشتری را ارائه میکند.
به گفته محققان، یکی از مهمترین محدودیتهای این تکنیک به دقت مربوط میشود، زیرا خطاهایی که در سیستمهای پرواز خودکار کم هزینه وجود دارد میتواند منجر به کم دقتی در تعیین موقعیت شود. بااینحال دانشمندان UniSA روشی را به کار گرفتهاند باعث افزایش دقت ناوبری آسمانی میشود.
آنها میگویند برخلاف سیستمهای سنتی که شیوههای اندازهگیری مبتنی بر آسمان و اینرسی را از طریق فیلترهای پیچیدهای مانند «فیلترهای کالمن» (EKF) فراهم میکنند، این سیستم بهطور مستقل عمل میکند. محققان تاکید میکنند که با زمانبندی دقیق، این تکنیک به مرور قابل اعتمادتر خواهد شد و چالشهای اجرای آن برطرف میشود.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ