جسد «سوچیر بالاجی» (Suchir Balaji)، محقق سابق OpenAI، در آپارتمانش در سانفرانسیسکو پیدا شد. بالاجی اوایل سال جاری میلادی OpenAI را ترک کرد و نگرانیهای خود را درباره اینکه این شرکت برای توسعه چتبات ChatGPT ظاهراً قوانین کپیرایت ایالات متحده را نقض کرده است، ابراز کرد. پزشکی قانونی سانفرانسیسکو میگوید علت مرگ، خودکشی است.
به گزارش خبرآنلاین، اداره پلیس سانفرانسیسکو میگوید که در بعدازظهر 26 نوامبر، افسران پلیس به خیابان بوکانان اعزام شدند تا یک آپارتمان را بررسی کنند. به گفته پلیس، جسد یک مرد بالغ در آپارتمان بود که در تحقیقات اولیه «هیچ مدرکی دال بر قتل و جراحت» کشف نشد.
به نقل از دیجیاتو، خبر مرگ سوچیر بالاجی 26 ساله اگرچه اولینبار توسط روزنامه سنخوزه مرکوری نیوز منتشر شد، اما یکی از اعضای خانواده او با این روزنامه تماس گرفت و درخواست حفظ حریم خصوصی کرد. سخنگوی OpenAI نیز مرگ بالاجی را تأیید کرده است.
همچنین «ایلان ماسک»، از بنیانگذاران OpenAI که حالا منتقد این شرکت شده، در ایکس به خبر مرگ این محقق واکنش نشان داد.
در ماه اکتبر، نیویورک تایمز روایتی از نگرانیهای سویچر بالاجی درباره OpenAI را منتشر کرد. بالاجی گفته بود: «اگر شما هم به آنچه من اعتقاد دارم باور دارید، باید این شرکت را ترک کنید.» او بر این باور بود که ChatGPT و دیگر چتباتهای مانند آن، منافع تجاری افراد و سازمانهایی را که دادهها و محتوای دیجیتالی تولید میکنند از بین میبرد؛ یعنی همان محتواهایی که اکنون بهطور گسترده برای آموزش سیستمهای هوش مصنوعی استفاده میشود.
یکی از کارهای سویچر بالاجی در 4 سالی که در OpenAI مشغول بود، جمعآوری دادههای مختلف برای توسعه مدل قدرتمند GPT-4 بود. او نگران این بود که چگونه این کار میتواند نحوه تولید و اشتراکگذاری محتوا در اینترنت را تضعیف کند. بالاجی برای مثال به Stack Overflow اشاره میکند که یک وبسایت پرسشوپاسخ درباره کدنویسی است و پس از عرضه ChatGPT و مدلهای هوش مصنوعی مانند GPT-4 شاهد کاهش شدید ترافیک و تعامل کاربران بود.
OpenAI نیز در آن زمان در بیانیهای درباره اتهامات بالاجی گفته بود: «ما مدلهای هوش مصنوعی خود را با استفاده از دادههای در دسترس عموم میسازیم.» اکنون نیز سخنگوی این شرکت گفته است: «امروز از شنیدن این خبر فوقالعاده غمانگیز متأثر شدیم و با آشنایان سوچیر همدردی میکنیم.»
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ