شرکت جاسوسافزاری NSO Group مسئول حمله به کاربران واتساپ شناخته شد. NSO Group شرکت نظارت سایبری است که ظاهراً پشتپردهی بدافزار پگاسوس بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت اسرائیلی NSO Group با ارسال بدافزار ازطریق سرورهایش بههزاران تلفنهمراه کاربران خود، به سیستم آنها نفوذ یافته است. شرکت مادر واتساپ، یعنی متا و خود واتساپ در سال ۲۰۱۹ علیه گروه NSO Group شکایتی مبنیبر پخش بدافزار در ۱۴۰۰ دستگاه گوشی موبایل در ۲۰ کشور با هدف نظارت تنظیم کردند.
واتساپ و متا در آن زمان فاش کردند که برخی از تلفنهای هدف متعلق به روزنامهنگاران، فعالان حقوق بشر، رهبران زن برجسته و مخالفان سیاسی بوده است. روزنامهی واشنگتن پست گزارش میدهد که قاضی درخواست خلاصهی رأی واتساپ علیه NSO Group را پذیرفته و حکم داده است که این شرکت قانون تقلب و سوءاستفاده رایانهای ایالات متحده (CFAA) را نقض کرده است.
هنگام طرح شکایت، NSO Group اتهامات را با قاطعترین شکل ممکن رد کرد و منکر نقش خود در حملات سایبری شد. NSO Group گفت که هدف اصلی آن، ارائهی فناوری به آژانسهای اطلاعاتی و اجرای قانون دولتی مجازی برای کمک به آنها در مبارزه با تروریسم و جرایم جدی است.
NSO Group استدلال کرد که نباید مسئول شناخته شود؛ زیرا خدمات خود را فقط به آژانسهای دولتی میفروشد و این آژانسها هستند که اهداف خود را تعیین میکنند. در سال ۲۰۲۰، متا شکایت خود را تشدید و این شرکت را به استفاده از سرورهای مستقر در ایالات متحده برای اجرای حملات جاسوسی پگاسوس متهم کرد.
درباره این ماجرا در «پشت پرده حملات به کاربران واتساپ چه کسی است؟» بیشتر بخوانید.
۵۸۵۸
رندرهای جدید، نمای دقیقتری از طراحی احتمالی مدلهای پرو و پرو مکس آیفون ۱۷ ارائه میدهند؛ تغییراتی که شامل جابهجایی لوگو اپل و بازطراحی سیستم مگسیف میشود.
«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
شرکت ایرباس با کسب مجوز برای تغییرات در بخش آوانیکس هواپیماهای خانواده A۳۲۰، در حال توسعه و گسترش فناوری «تاکسیبات» است؛ یک یدککش هیبرید الکتریکی که به کمک آن هواپیما بدون نیاز به روشن شدن موتور، روی باند حرکت میکند و به این ترتیب مصرف سوخت و انتشار آلایندهها به شدت کاهش مییابد.
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیسایکس، برنامهای نوآورانه برای استخراج دیاکسیدکربن (CO₂) از جو زمین و تبدیل آن به سوخت متان موشک معرفی کرد.
Δ