مرحله نهایی نخستین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت در سراسر کشور توسط مرکز مقاومت بسیج وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حال برگزاری است.
بهگزارش میراثآریا، مرحله نهایی نخستین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت بهمنظور تعمیق مبانی اعتقادی، قرآنی، احکام، سیره معصومین(ع) و ارزشهای انقلابی خانوادههای کارمندان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و در راستای لبیک به ندای رسول مکرم اسلام (ص) و تلاش برای رهایی کتاب هدایت بشر از غربت دیرینه، تحقق تدابیر و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقای سطح فرهنگ قرآنی در خانوادههای وزارت میراثفرهنگی، ایجاد و گسترش شبکه آموزشی واحد و استاندارد در وزارتخانه برای آموزش غیر حضوری قرآن کریم در قالب (طرح بشیر)، فراگیری آسان و سریع آموزشهای قرآنی برای خانواده کارکنان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بهرهگیری از اوقات فراغت خانواده ها برای آموزش قرآن کریم توسط مرکز مقاومت بسیج وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سراسر کشور در حال برگزاری است.
کلاسها بهصورت غیرحضوری (تلفنی) ارائه میشود، البته بنابر صلاحدید، بهصورت آنلاین و گروهی هم برگزار میشود.
همچنین دورههای آموزشی در ۲۱ جلسه برگزار میشود که در صورت برقراری تماس هفتهای یک بار برگزار خواهد شد و مدت دورهها ۶ ماه خواهد بود.
دورههای آموزش عمومی قرآن کریم در سه رشته قرائت (روخوانی روانخوانی، فصیح خوانی، تجوید و صوت ولحن)، حفظ (حفظ ترتیبی و موضوعی) و مفاهیم (تفسیر ترتیبی و موضوعی، ترجمه روان و تدبر) ارائه میشود. همچنین دورههای کارگاهی با موضوع نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نیز برگزار میشود.
پس از پایان سطح آموزشی، آزمون پایان دوره و در صورت کسب نمره قابل قبول، مدرک معتبر ارائه میشود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ