نگارخانه “پونه” در اهواز با برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «سردیار» با گردآوری پونه فلسفیپور مدیر این مجموعه، فعالیت خود را به صورت رسمی و با مجوز ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در مکان جدید آغاز کرد.
بهگزارش میراثآریا، آیین گشایش رسمی نگارخانه پونه و نمایشگاه “سردیار” شب گذشته با حضور جمعی از هنرمندان، دوستداران و اهالی فرهنگ و هنر، در محل این نگارخانه در منطقه کیانپارس اهواز برگزار شد.
نگارخانه پونه که قصد دارد تمرکزش را روی هنر و فرهنگ بهصورت جدی بگذارد، در نخستین گام خود در محل جدید، نمایشگاه خود را به هنر نقاشی با موضوع آزاد اختصاص داده و مجموعهای از ۲۴ اثر از هنرمندان شاخص نقاش خوزستان شامل زندهیاد هاشم بدری، ثریا ابدالیراد، حفیظاله اسدزاده، منوچهر ایلیایی، مریم ذاتلوینه، رضا رابطی، فرهاد روستائی، بختیار سامه، سهام سجیراتیپور، حجت سعادتفرد، فاطمه سلیمانی، زهره صاحبی، عبدالهادی عطشانی، کیارمین غیاثی، فرزانه مجیدی، ناصر مرادی، آرزو معرفاوی، علی مهدیپور، فاطمه میریان، غلامرضا ناصری، فریبا نجادی، بهداد نجفی و رضا هادیزاده را در معرض دید علاقهمندان قرار داده است.
آثار نمایشگاه سردیار در سبکهای رئال، سورئال، شخصی و کوبیسم و شامل تکنیکهای اکرولیک، اکرولیک و رنگ روغن، زغال، ترکیب مواد و خودکار و همچنین آبرنگ هستند.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «هنر، زبان مشترک همه فرهنگها و اقوام است؛ زبانی که از دل احساسات، تخیلات و تجربههای مشترک سرچشمه میگیرد و روی بوم جاری میشود. این نمایشگاه با موضوع آزاد، فرصتی است تا هنرمندان، افکار و احساسات بیکران خود را به تصویر بکشند و تماشاگران را به سفری به درون جهانهای ذهنی خویش دعوت نمایند.
نمایشگاه گروهی نقاشی”سردیار” با گردهم آوردن هنرمندان خلاق و با سابقه از اقصینقاط خوزستان، فرصتی است برای بازتاب تنوع بیپایان نگاهها، احساسات و داستانهایی که در دل این خطه نهفته است.
سردیار که در گویش بختیاری به معنای “سرشناس” است، نامی است که حس تعلق، اصالت و پیوند عمیق با زادگاه را در ذهن متبادر مینماید. هر اثر در این مجموعه، داستانی منحصر به فرد و تفسیری از زیبائی، چالشها و ارتباط انسان با محیط پیرامون را بازتاب میدهد. این تنوع در نگاهها و بیانها، نشاندهنده آزادی خلاقیت و قدرتی است که هنر در بیان ناشناختهها دارد.
این رویداد فراتر از یک گردهمایی هنری است. “سردیار” بستری برای گفتگو، الهام و همدلی میان کسانی است که هنر را ابزاری برای بیان و پیوند میدانند؛ بنابراین، از تمامی علاقهمندان به هنر دعوت میشود تا با نگاهی باز و قلبی آماده، ضمن حضور در این نمایشگاه، سفری در میان رنگها و خطوط تجربه کنند و روایتهای منحصر بهفرد هنرمندان خوزستان را کشف کنند.»
“سردیار” تا ۱۳ دیماه جاری هر شب (بجز شنبه) از ساعت ۱۸ تا ۲۲ به آدرس اهواز ـ کیانپارس ـ خیابان ۵ غربی ـ فاز ۳ ـ پلاک ۱۴۷ـ گالری پونه، پذیرای علاقهمندان به هنر و فرهنگ خواهد بود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ