نماینده وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان ایران گفت: ایجاد نگارخانه “پونه” اهواز آنهم در شرایطی که استان خوزستان از کمبود چنین فضاهایی رنج میبرد، اقدام بسیار با ارزشی است که سرمایهگذاران عرصه فرهنگ و هنر باید آن را الگو قرار دهند.
بهگزارش میراثآریا، رضا زدوار در بازدید از نمایشگاه نقاشی “سردیار” که در گالری پونه اهواز در حال برگزاری است ضمن ابراز خرسندی از برپایی این نمایشگاه، به قطعهای از غزلیات حافظ با عنوان «خیز تا بر کلک آن نقاش جان افشان کنیم، کاین همه نقش عجب بر گردش پرگار داشت» اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه سردیار آثاری در سبکها و سیاق مختلف از جانب نقاشانی برجسته از سراسر استان ارائه شده است که این تنوع آثار نشان میدهد، سطح آگاهی و معرفت نقاشان خوزستانی قابل مقایسه با سالیان گذشته نیست و ارتقاء خوبی یافته است.
به باور نماینده وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان ایران، عامل این پیشرفت و ارتقاء، دانشگاههای هنری هستند که در اهواز و شهرهای دیگر خوزستان در قالب دانشگاههای آزاد، دولتی و هنرستانها پایهای فرآهم آوردهاند تا هنرمندان نقاش خوزستانی همراستا و همگام با نقاشان خوب کشور حرکت کنند.
او در ادامه فعالیت گالری پونه و گشایش آن در راستای حمایت از هنرمندان را به فال نیک گرفت و با بیان جملهای اعتراضی، از عدم اراده لازم در متولیان فرهنگ و هنر خوزستان و بهویژه استانداران پیشین در بازپسگیری موزه هنرهای معاصر اهواز به شدت انتقاد کرد و گفت: این موزه متعلق به هنرمندان مظلوم تجسمی بوده و هست و این هنرمندان میتوانستند آثار خود را در آن فضای استاندارد و بینظیر ارائه دهند؛ اما افسوس که مسئولان استان طی این سالها نتوانستهاند این موزه را از چنگال فردی غیرفرهنگی و هنری که به اسم سرمایهگذار آن را تصرف کرده و به تعطیلی مطلق کشانده نجات دهند.
زدوار افزود: زیبنده و در شأن مردم خوزستان نیست که فردی با عدم سابقه فرهنگی و هنری، به این شکل فضایی را که متعلق به هنرمندان است تصرف، چراغ گالریهای آن را خاموش و دربهای آن را به روی هنرمندان ببندد و اجازه استفاده از آن را ندهد!
او رفع مشکل موزه هنرهای معاصر اهواز را از سیدمحمدرضا موالیزاده استاندار جدید خوزستان خواستار شد و گفت: امیدوارم و بسیار خوشبین هستم که با درایت دکتر موالیزاده مشکل موزه هنرهای معاصر اهواز حل و باعث شادی دل هنرمندان تجسمیکار خوزستان شود.
رئیس انجمن خوشنویسان خوزستان با بیان اینکه خوزستان و شهرستان اهواز باوجود ظرفیتهای غنی هنری و فرهنگی و با داشتن هنرمندان فاخر و برجسته بهویژه در عرصه هنرهای تجسمی، از کمبود گالری رنج میبرد گفت: به افراد متمولی که دارای نگاه فرهنگی و خیرخواهانه به استان خوزستان هستند و علاقه دارند که این استان در وادی فرهنگ و هنر در سطوح بالاتری از جایگاه فعلی خود حرفی برای گفتن داشته باشد، پیشنهاد میکنم با الگو قراردادن نگارخانه پونه و مدیران آن که زحمت بسیاری کشیدهاند، در عرصه فرهنگ و هنر پا پیش بگذارند و با ایجاد چنین گالریهای زیبایی، تلاش کنند فضاهای فرهنگی شهر را برای استفاده شهروندان و هنرمندان ارتقاء دهند.
او ضمن ارج نهادن به تلاشهای پونه فلسفیپور و محمد ارزانی زوج فرهنگدوستی که به ایجاد و گشایش گالری پونه مبادرت کردند عنوان کرد: ایجاد این نگارخانه در شهر اهواز آنهم در شرایطی که استان خوزستان از کمبود چنین فضاهایی رنج میبرد، اقدام بسیار با ارزشی است که باید آن را ستود.
این هنرمند خوشنویس خوزستانی افزود: برپایی نمایشگاه سردیار، گشایش پررونقی را نیز برای نگارخانه پونه در مکان جدید رقم زد و حجم استقبالی که از این نمایشگاه و نگارخانه شده، حاکی از آن است که استان خوزستان دارای ظرفیتهای غنی هنری است و مردمان آن نیز نشنه دیدن آثار هنری و حضور در اماکن فرهنگی، هنری و گالریها هستند.
او پیشنهاد کرد: مدیریت فرهیخته این مجموعه، اتاق فکری متشکل از هنرمندان باتجربه و برجسته استان تشکیل دهند تا با کیفیتسنجی آثاری که وارد این نگارخانه میشود، سطح این فضای فرهنگی به لحاظ کیفی و تنوع آثار روز به روز ارتقاء یابد و موجب این شود که خود این مکان به دانشگاهی برای همه تبدیل شود.
رضا زدوار متولد ۱۳۴۷ در شهرستان ایذه لیسانس هنرهای تجسمی از دانشگاه تهران دارد و حایز رتبه استادی از انجمن خوشنویسان ایران است. وی همزمان با تحصیل در دانشگاه به مدت چهار سال در محضر استاد غلامحسین امیرخانی، رئیس انجمن خوشنویسان ایران، آموزش دیده و هشت سال نیز زیر نظر استاد کرمعلی شیرازی فعالیت خوشنویسی داشته است.
زدوار تاکنون نمایشگاههای انفرادی متعددی در شهرهای تهران (مقام معلم)، اهواز (یوسف گمگشته)، مسجدسلیمان، رامهرمز، ایذه (علمدار هستی)، شهرکرد (وصیتنامه امام (ع) و نسیم و دریا) برپا کرده است.
وی مقام برگزیده بخش پژوهشی هنر و خوشنویسی جشنواره بینالمللی جهان اسلام را برای مقاله «زبان تصویری سیاه مشق» و عنوان نفر اول سیاه مشقنویسی جشنواره کشوری «طریق جاوید امام» و عنوان هنرمند برگزیده جشنواره بینالمللی خوشنویسی قرآن کریم در سال ۸۱ را در کارنامه هنری خود دارد.
نمایشگاه نقاشی “سردیار” تا ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ هر شب (بجز شنبه) از ساعت ۱۸ تا ۲۲ به آدرس اهواز ـ کیانپارس ـ خیابان ۵ غربی ـ فاز ۳ ـ پلاک ۱۴۷ـ گالری پونه، پذیرای علاقهمندان به هنر و فرهنگ خواهد بود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ