مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی کشاورزی از تجمیع و یکپارچهسازی ۱۵ هزار و ۷۷۵ هکتار از اراضی کشاورزی کشور تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و خرد شدن اراضی کشاورزی را تهدیدی برای امنیت غذایی کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان امور اراضی کشور، روحالله درویش خضری گفت: تا پایان سال 1403، بالغ بر 15 هزار و 775 هکتار از اراضی کشاورزی کشور تجمیع و یکپارچهسازی شده است.
وی به تصویب قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی در سال 1385 و ابلاغ آییننامه اجرایی آن در سال 1395 اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای ناقص قانون اصلاحات ارضی، توسعه شهرنشینی و قانون ارث موجب افزایش تعداد بهرهبرداران و کاهش مساحت قطعات اراضی کشاورزی شده است.
مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی، با بیان این که حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی از وظایف مهم سازمان امور اراضی کشور است، افزود: در اواخر سال 1401 وزیر وقت جهاد کشاورزی بخشنامهای را به سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ کرد تا هر شهرستان یک پایلوت یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را معرفی کند و اقدامات لازم برای تجمیع و یکپارچهسازی آن انجام شود.
وی خرد شدن اراضی کشاورزی را منجر به تغییر کاربری آن و خروج این اراضی از چرخه تولید دانست و تصریح کرد: این امر یکی از چالشهای سازمان امور اراضی کشور است و موجب تهدید امنیت غذایی میشود.
خضری با اشاره به معرفی 486 منطقه پایلوت یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در سال 1402، گفت: در پایان این سال حدود 13 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سراسر کشور تجمیع و یکپارچهسازی شد.
وی اجرای کامل طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را نیازمند عزم و اراده جدی دستگاههای متولی و جامعه هدف (کشاورزان و بهرهبرداران) دانست و خواستار اتخاذ تدابیر خاصی از طرف دولت در این زمینه شد.
مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی با اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده در قانون برای اجرای طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی، خواستار همکاری و همافزایی همه دستگاهها در اجرای بهتر این طرح شد.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ