در پی مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی، بانک مرکزی موظف شد ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای حمایت از خریدهای تضمینی و تنظیم بازار محصولات دامی، به شرکت پشتیبانی امور دام پرداخت کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در جلسه مورخ 15 اردیبهشت 1404، به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی (مصوب 5 آبان 1399) و ماده 36 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)، مصوبهای جدید در خصوص تأمین منابع مالی برای سیاستهای تنظیم بازار در بخش کشاورزی تصویب کرد.
بر اساس این مصوبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از طریق بانکهای عامل، معادل 40 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای سال 1404 در اختیار شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور قرار دهد. این منابع با هدف اجرای سیاستهای تنظیم بازار، خرید حمایتی و توسعه تولید قراردادی و تضمینی محصولات اساسی کشاورزی اختصاص مییابد.
پرداخت مابهالتفاوت قیمت تضمینی با قیمت بورس کالا
بر پایه این مصوبه، شرکت پشتیبانی امور دام با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور، مجاز است مابهالتفاوت قیمت تضمینی و قیمت معاملهشده در بورس کالا را از محل همین اعتبار پرداخت کند.
رعایت قانون برنامه هفتم الزامی است
اخذ تسهیلات یادشده منوط به رعایت بند (6) جزء (ب) ماده (10) قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است. همچنین شرکت پشتیبانی امور دام کشور موظف است بازپرداخت تسهیلات دریافتی را در سررسید مقرر و از محل فروش محصولات خریداریشده یا ضرر و زیان دریافتی انجام دهد.
تأکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز موظف شده است با هماهنگی بانکهای عامل، فرآیند پرداخت تسهیلات به شرکت مذکور را تسریع بخشد تا اجرای سیاستهای حمایتی در زمان مناسب و با اثربخشی لازم انجام شود.
این مصوبه به امضای غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی رسیده و از تاریخ ابلاغ لازمالاجراست.
انتهای پیام/
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی گفت: تعداد ۹ هزار پرونده درپی رصد و بازرسی انبارهای برنج، روغن و شکر وارداتی از یکم فروردین سال ۱۴۰۴ تا ۲۹ تیر ماه تشکیل شده که منجر به بیش از ۲.۷۸ هزار میلیارد تومان جریمه مالی شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پیشبینی تولید ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون تن برنج در سال زراعی جاری با وجود تداوم خشکسالی و محدودیت منابع آبی، از اجرای طرح جهش تولید برنج به منظور حفظ پایداری محصول در کشور خبر داد.
وزیرجهاد کشاورزی گفت: بر اساس تصمیمات ستاد تنظیم بازار که بهزودی به واحدهای تولیدی لبنیات ابلاغ خواهد شد، آن دسته از افزایشهای غیرمتعارف قیمت باید اصلاح و به قیمت قبل بازگردد.
ترکیب فناوری پرتودهی و بستهبندی هوشمند، ضمن کنترل آلودگیهای میکروبی، قابلیت ذخیرهسازی و ماندگاری محصولات کشاورزی را در زنجیره سرد بهشدت افزایش میدهد.
Δ