مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی گفت:حال حاضر، در ۶۳۰ کشتارگاه فعال کشور، بیش از ۸۰۰ ناظر شرعی مستقر هستند و نظارتها بهصورت میدانی و لحظهبهلحظه انجام میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام و المسلمین مهدی رنجبران، مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی کشور، نشان حلال را یک فرصت مهم اقتصادی و ابزار قدرتمند دیپلماسی فرهنگی دانست و گفت: «نشان حلال بر روی محصولات، بدون نیاز به گفتوگو یا مذاکره، پیام شریعت اسلام را منتقل میکند و این خود یک دیپلماسی فرهنگی بزرگ و مؤثر است.»
وی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور برزیل، اظهار داشت: «در یکی از شهرهای مرزی برزیل که با آرژانتین و پاراگوئه هممرز است و جمعیت قابلتوجهی از مسلمانان لبنانی در آن زندگی میکنند، نشان حلال باعث شده بود که حتی مسیحیان منطقه نیز از محصولات حلال همچون لوازم آرایشی، عطر، گوشت و فرآوردههای پروتئینی استقبال کنند. این امر، فرصت بزرگی برای معرفی شریعت اسلام در قلب آمریکای جنوبی و در یکی از شهرهای مهم گردشگری جهان است.»
رنجبران افزود: «نشان و استاندارد حلال، فرصتی عظیم برای تولیدکنندگان، تجار و فعالان اقتصادی محسوب میشود. در تجارت، مهمترین اصل، اعتماد است؛ و حلیت شرعی، یعنی ایجاد این اعتماد. وقتی مصرفکننده اطمینان دارد که محصولی که مصرف میکند سالم، بیعیب و مشروع است، این یعنی اعتماد، یعنی سلامت جسم و روح، و ارتقاء بعد متعالی انسان.»
وی با اشاره به تأثیر منفی مصرف حرام، گفت: «اگر انسان از حلال مصرف نکند، در انسانیت دچار ضعف و انحراف میشود. خداوند در قرآن به وضوح بیان میکند که شراب و قمار، موجب عداوت، کینه و جدایی میان انسانها میشود. مصرف حرام، خوی درندگی و خونخواری به وجود میآورد.»
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی تأکید کرد: «برای ایجاد اعتماد، باید دستورالعملها و ضوابط مشخص و نظارتهای دقیق و میدانی وجود داشته باشد. در حال حاضر، در 630 کشتارگاه فعال کشور، بیش از 800 ناظر شرعی مستقر هستند و نظارتها بهصورت میدانی و لحظهبهلحظه انجام میشود، نه صرفاً آزمایشگاهی یا رندوم.»
وی در ادامه افزود: «در مراکز فرآوری نیز انتظار داریم این نظارتها تقویت شود. ما دستورالعملهایی تعریف کردهایم که بر اساس سختگیرانهترین استانداردهای فقهی نگارش شده و تمام مذاهب اسلامی – اعم از شیعه و اهل سنت – میتوانند با اطمینان از محصولات استفاده کنند. این یعنی اعتمادسازی واقعی، و ما برای جهان اسلام تولید میکنیم، نه فقط برای کشور خودمان.»
رنجبران در پایان با اشاره به ضرورت تعامل میان نهادهای متولی استاندارد و تجارت حلال گفت:اگر این نشستها و هماندیشیها استمرار یافته و به اتاقهای فکر و تبادل نظر تبدیل شود، میتواند روابط چند سویه مؤثری را در حوزه تجارت حلال ایجاد کرده و به برکت ارتباط منسجم میان حوزههای فقهی، استاندارد و تجارت، برکت بیشتری برای صنعت حلال کشور به ارمغان میآورد.
انتهای پیام/
مطلب پیشِرو حاوی ۴۰ ظرفیت ساختاری نهفته و بالقوه کشاورزی ایران است که بدون گره خوردن به نتیجه مذاکره هستهای ایران و آمریکا، امکان فعال شدن دارد، برای این هدف، «اقدام برای شکوفایی» باید جای «انتظار برای گشایش» را بگیرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان با تمام توان در راستای اجرای سیاستهای دولت برای شفافیت و خدمترسانی به مردم حرکت میکند و امیدواریم با تکمیل سامانه پنجره واحد زمین، گام مهمی در جهت کاهش فساد و افزایش رضایتمندی مردم برداریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: ۱۰ کشور بزرگ فعال در حوزه تجارت حلال عمدتاً غیر اسلامی هستند و سهم جمهوری اسلامی ایران با ظرفیتهای عظیم خود یک دهم درصد است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که باید به کشاورز بگوییم ساعت قطع برق چه زمانی است تا بتواند پمپ آب خود را مدیریت کند، گفت: در غیر این صورت، هم تجهیزات آسیب میبیند، هم تولید؛ که این موضوع نیاز به همکاری فوری وزارت نیرو دارد.
Δ