رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور از اجرای پروژههای هوشمندسازی در حوزه پنبه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قربان قربانی نصرآباد گفت: دو پروژه هوشمندسازی در حوزه پنبه تدوین شده که یکی از آنها پروژه حافظه تنشی و مکانیزمهای مربوط در انتقال تحمل و تنش خشکی در گیاه پنبه است.
وی افزود: این پروژه مربوط به غربالگری ارقام متحمل به خشکی میباشد.
قربانی نصرآباد به پروژه الگوریتمهای یادگیری ماشین برای شناسایی مکانیزمهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مقاومت به خشکی ارقام تجاری پنبه نیز اشاره و اظهار کرد: این پروژه گام نوینی برای بهنژادی هدفمند و مدیریت هوشمند گیاه پنبه در شرایط تنشهای محیطی محسوب میشود.
وی گفت: پروژه الگوریتمهای یادگیری ماشین برای شناسایی مکانیزمهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مقاومت به خشکی ارقام تجاری پنبه کمک میکند که در نهایت به الگویی برای پیشبینی عملکرد تولید وش پنبه در شرایط خشکی دست یابیم.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور از پروژه های مشترک با موسسه تحقیقات علوم دامی و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی در زمینه استفاده از پنبهدانه برای خوراک دام و تغذیه ماهیان سردابی نیز خبر داد.
وی با اشاره به پروژههای دیگر این موسسه تحقیقاتی بیان داشت: اجرای پروژه امکانسنجی برآورد سطح زیر کشت و عملکرد پنبه را در دستور کار داریم.
قربانی نصرآباد ادامه داد: پروژه مذکور با استفاده از تصاویر ماهوارهای برای برآورد سطح کشت، میزان عملکرد و پهنهبندی محصول وش پنبه در مزارع کشور در حال اجرا است.
وی در همین حال گفت: ما پروژههای مشترکی با موسسه تحقیقات علوم دامی و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی در زمینه استفاده از پنبهدانه برای خوراک دام و تغذیه ماهیان سردابی داریم.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان این که محققان موسسه تحقیقات پنبه کشور بر روی کشت نشایی نیز کار میکنند، تصریح کرد: توصیه ما این است که کشت نشایی تنها در کشتهای تاخیری و اراضی خیلی شور انجام شود.
وی افزود: در کشت نشایی، عملکرد تولید پنبه 20 درصد افزایش مییابد که در نهایت منجر به افزایش 15 درصدی بهرهوری آب میشود.
قربانی نصرآباد اذعان داشت: در حال حاضر کشت نشایی پنبه در سطح حدود 50 هکتار اجرا میشود، زیرا به ماشینآلات و ادوات خاصی نیاز دارد که در کشور نیست و هزینه تامین آن بالا است.
انتهای پیام/
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران، از تشکیل ستاد بحران در سازمان توسعه تجارت ایران بعد از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه خبر داد و پیشبینی کرد ایران در شرایط حساس با بحران جدی تامین کالاهای اساسی مواجه نخواهد شد.
آییننامه واردات موز در برابر صادرات ۴ میوه سیب درختی، کشمش، پرتقال و گریپ به گمرکات اجرایی ابلاغ شد.
بر اساس نامه مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت به رئیس گمرک ایران صادرات حبوبات ممنوع اعلام شد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: آمار رسمی تحویل گندم کشاورزان حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که از این میزان، نزدیک به ۵۰ درصد مبالغ آن پرداخت شده است؛ امیدواریم با تلاش سازمانهای هدفمندی یارانهها و برنامه و بودجه، ما باقیمطالبات به زودی پرداخت شود.
Δ