رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه متأسفانه متناسبسازی حقوق برای هیچیک از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی بهطور کامل انجام نشده و حتی مواردی که به انجام رسیده نیز نیاز به اصلاح دارد، اظهار کرد: تأکید ما در کمیسیون اجتماعی این است که دولت بدون تأخیر و پیش از سال نو، احکام و پرداختیهای تمامی بازنشستگان مشمول قانون همسانسازی حقوق را که منتظر اجرای این قانون هستند، بهسرعت انجام دهد.
مهدی اسماعیلی، نماینده مردم میانه و رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه به حق بازنشستگان درخصوص عدم اجرای درست قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان؛ گفت: قشر فرهیخته بازنشستگان ما با توجه به اینکه اکثراً بالای ۳۰ سال خدمت صادقانه در این کشور داشتهاند و جوانی و عمر خود را در راستای خدمت به کشور و مردم گذاشتهاند، نیازمند تکریم و حمایت هستند. تکریم هم دو جنبه دارد، یک جنبه بعد معنوی آن است که باید جامعه ما برای قشر فرهیخته بازنشستگان حرمت و ارزش بالایی قائل باشد و جنبه دوم این است که نباید قشر بازنشسته ما از نظر معیشتی و دریافت حقوق در مضیقه باشد.
رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در همین راستا مجلس قانونی به تصویب رساند که در قالب متناسبسازی حقوق بازنشستگان ۹۰ درصد حقوق شاغلان را به بازنشستگان بدهد. با توجه به اینکه این متناسبسازی سالیان سال انجام نشده بود و بار مالی بزرگی برای اجرا میطلبید، مجلس دولت را مکلف کرد که این متناسبسازی را به صورت مرحلهای و در سه سال انجام دهد. طبق قانون دولت متعهد شده است که این متناسبسازی را در سه سال اول برنامه توسعه هفتم ۴۰ درصد در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد هم در سال ۱۴۰۵ اجرا کند؛ اما متاسفانه دولت در همین سال آغازین قسمتی از کار را به صورت ناقص انجام داد و آن چیزی که ما در مجلس به دنبال آن بودیم و دوست داشتیم شیرینی این قانون به کام بازنشستگان بنشیند، اما متأسفانه به دلیل سوء تدبیرها محقق نشد و متاسفانه با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال ۱۴۰۳ حتی احکام برخی بازنشستگان مشمول این قانون دچار مشکل شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بعد از چندین ماه که از ابلاغ این قانون و کمیسیون جلسات متعددی در این موضوع داشته؛ حتی برخی بازنشستگان ما در نیروی انتطامی و نیروهای مسلح دچار مشکل هستند و بارها اعتراض کردند که احکام آنها دقیق صادر نشده و حقوق آنها برابر احکامشان پرداخت نمیشود؛ به همین دلیل تأکید کمیسیون اجتماعی هم بر این بوده که سریعاً این مشکلات -که قابل حل هم هست- برطرف شود؛ حتی یک فرصت ۲۰ روزه هم به دولت دادیم اما متأسفانه باز هم این موارد انجام نشد؛ لذا مجدد تأکید میکنیم که تا پیش از سال نو دولت باید سازوکار لازم برای اجرایی شدن احکام بازنشستگان متناسب با قانون و اینکه پرداختها برابر قانون به موقع انجام بگیرد را سریعاً کارسازی کند.
اسماعیلی تصریح کرد: انتظار داریم دولت سریعاً و بدون فوت وقت احکام و پرداختیهای همه بازنشستگان مشمول قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان، اعم از لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی که چشم به راه اجرای این قانون هستند را کارسازی کند. امیدواریم مسئولان اجرایی کشور صدای ما را بشنوند و انتظار چندین ساله بازنشستگان که متقاضی توجه و اهتمام مسئولان به ترمیم حقوق آنان بودند، سریعاً اجرایی شود.
رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه متناسبسازی حقوق هیچکدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی کامل انجام نشده شده است، افزود: حتی برخی که هم انجام شده، ناقص است و نیاز به اصلاحیه دارد. البته مسئولان امر از همان ابتدا به ما قول دادند این اصلاحیه انجام شود که متاسفانه باز هم در پیچ و خم برخی از موانع و محدودیتها گم شده است.
اسماعیلی با اشاره به اهتمام مجلس در موضوع بازنشستگان، گفت: قطعا ما در کمیته بازنشستگان و کمیسیون اجتماعی مجلس به جد به دنبال این مطالبات به حق جامعه بازنشتگی کشور هستیم و آن را تا حصول کامل نتیجه پیگیری میکنیم؛ حتی در صحن علنی مجلس هم بارها رئیس مجلس تذکرات لازم را برای تسریع در صدور و کارسازی احکام بازنشستگان مطابق قانون صادر کرده است.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ