شاخص دلار که واحد پول ایالاتمتحده آمریکا را در برابر یورو، استرلینگ، ین و سه همتای اصلی دیگر اندازهگیری میکند، به ۱۰۷.۵۷ رسید که فاصله چندانی با پایینترین سطح ثبتشده، ۱۰۷.۲۹ ندارد. این شاخص در ابتدای هفته به بالاترین میزان سه هفتهای با رقم ۱۰۹.۸۸ رسیده بود، زیرا ترامپ به نظر میرسید که تعرفههای وارداتی ۲۵ درصدی را بر مکزیک و کانادا اعمال کند، اما این کشورها در آخرین لحظه مهلتهای یک ماهه برنده شدند اگرچه واشنگتن تعرفههای ۱۰ درصدی را بر چین اعمال کرد.
در حالی که خاطر سرمایهگذاران در مورد جنگ تجاری جهانی تورم زا آسوده شد، دلار آمریکا در برابر ین به پایینترین سطح هشت هفتهای و در برابر پوند در نزدیکی پایینترین سطح یک ماهه خود رسید.
ارز ژاپن با انتظارات بیشتری برای افزایش بالاتر نرخ بهره بانک مرکزی این کشور همراه شد و یکی از مقامات بانک مرکزی ژاپن از ادامه افزایش نرخ بهره، یک روز پس از انتشار دادههای قوی حقوق و دستمزد حمایت کرد.
استرلینگ همچنان قدرتمند بود، حتی در شرایطی که بانک انگلستان بهطور گسترده انتظار میرود نرخها را تا یک چهارم کاهش دهد.
ارزش دلار تا ساعت ۰۱۴۰ به وقت گرینویچ با ۰.۵ درصد کاهش به ۱۵۱.۸۱ ین رسید و پایینترین رقم از ۱۲ دسامبر را ثبت کرد و به ۱.۱ درصد کاهش خود در روز چهارشنبه (پنجم فوریه) افزود.
استرلینگ پس از افزایش تا سقف ۱.۲۵۵۰ دلار در روز گذشته برای اولین بار از هفت ژانویه، در ۱.۲۵۰۹ دلار ثابت و یورو نیز پس از افزایش ۰.۲ درصدی در روز چهارشنبه در ۱.۰۴۰۱ دلار ثابت بود.
یوان فراساحلی اندکی تقویت شد و به ۷.۲۷۷۵ در هر دلار رسید.
لونی (دلار) کانادا پس از افزایش به بالاترین سطح از ۱۷ دسامبر با رقم ۱.۴۲۷۰ دلار کانادا، در برابر همتای آمریکایی خود در ۱.۴۳۲۱ ثابت بود. پزوی مکزیک نیز در ۲۰.۵۷۸۹ در هر دلار قرار گرفت.
در همین حال، پیشبینی کاهش نرخ بهره بانک انگلستان (BoE) ۹۲ درصد است. پیشبینی افزایش نرخ بهره برای بانک مرکزی ژاپن نیز با احتمال ۹۴.۸ درصد تا ماه سپتامبر اعلام شده است.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، نائوکی تامورا، عضو هیئت مدیره بانک مرکزی ژاپن گفت که بانک مرکزی باید در نیمه آخر سال مالی ۲۰۲۵ نرخ بهره را به حداقل یک درصد یا بیشتر افزایش دهد.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ