بانک مرکزی امارات متحده عربی جایزه «بهترین نسخه اسکناس سال ۲۰۲۵» را برای اسکناس ۵۰۰ درهمی در منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا دریافت کرد
بانک مرکزی امارات متحده عربی جایزه «بهترین نسخه اسکناس سال ۲۰۲۵» را برای اسکناس ۵۰۰ درهمی در منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا دریافت کرد. این انتخاب در جریان کنفرانس «چاپ با امنیت بالا برای منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا» (High Security Printing EMEA) که در اوایل فوریه ۲۰۲۵ در شهر بازل سوئیس برگزار شد، صورت گرفت. اسکناس ۵۰۰ درهمی به دلیل طراحی که مسیر امارات متحده عربی در زمینه پایداری را منعکس میکند، متمایز شده و همچنین تعهد بانک مرکزی به تقویت راهحلهای پایدار در بخش مالی را به نمایش میگذارد.
به گزارش روزنامه امارات الیوم این دستاورد جدید بانک مرکزی امارات در راستای تلاش آن برای استفاده از جدیدترین مشخصات فنی و نشانههای امنیتی پیشرفته در طراحی اسکناس ۵۰۰ درهمی حاصل شده است. این اسکناس با طراحیهای سهبعدی، ویژگیهای امنیتی پیشرفته و فناوریهای مدرن متمایز است. بانک مرکزی همچنین این فناوریها را در اسکناس ۱۰۰۰ درهمی نیز به کار برده بود که در سال ۲۰۲۳ جایزه «بهترین نسخه اسکناس» را کسب کرد. امارات متحده عربی بهعنوان اولین کشور در خاورمیانه است که بیشترین تعداد نوارهای تراشه را در اسکناسهای خود استفاده میکند.
این اسکناس از سری سوم توسط شرکت «عمُلات برای چاپ امنیتی»، وابسته به بانک مرکزی، چاپ شده و از ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ وارد چرخه استفاده شده است. این نسخه همراستا با دیدگاه حاکم امارات برای تسریع در تحول به سمت اقتصاد سبز و تضمین آیندهای مبتنی بر توسعه پایدار ارائه شده است. بانک مرکزی در یک گام استراتژیک برای تقویت پایداری، از ماده پلیمر در تولید اسکناسهای جدید استفاده کرده است، چرا که این ماده نسبت به اسکناسهای سنتی دوام بیشتری دارد، کاملاً قابل بازیافت است و تأثیر آن بر محیطزیست را کاهش میدهد.
سمت جلوی اسکناس ۵۰۰ درهمی شامل تصویری از پاویون پایداری «ترا» در شهر اکسپو دبی است که بر تعهد امارات به ساخت آیندهای پایدار، الهامگرفته از دیدگاه شیخ زاید بن سلطان آل نهیان مبتنی بر پایداری، تأکید دارد.
سمت پشت اسکناس شامل تصویری از ساختمان «موزه آینده» در دبی است که بهعنوان یک اثر معماری و مهندسی طراحی شده تا گذشته را به آینده پیوند دهد. همچنین در سمت پشت، تصاویری از نمادهای برجسته مانند «برجهای امارات» و «برج خلیفه» در سمت راست اسکناس دیده میشود. برج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر و بیش از ۱۶۰ طبقه، بلندترین ساختمان جهان است و به دلیل وابستگی قابلتوجه به انرژی خورشیدی، نمونهای از پایداری محسوب میشود. بانک مرکزی همچنین نمادهای برجستهای به روش بریل برای کمک به افراد نابینا و کمبینا در شناسایی اسکناس و تشخیص ارزش آن اضافه کرده است.
به این مناسبت، سیف حمید الظاهری، دستیار رئیس بانک مرکزی در امور عملیات بانکی و خدمات پشتیبانی و رئیس هیئتمدیره شرکت عمُلات برای چاپ امنیتی، اظهار داشت: «کسب جایزه بهترین نسخه اسکناس سال ۲۰۲۵ توسط بانک مرکزی امارات برای اسکناس ۵۰۰ درهمی، گواهی بر تعهد راسخ ما به تقویت پایداری و تثبیت نوآوری است. ما به پیشگامی در سطح منطقه در صدور اسکناسهایی با ویژگیهای امنیتی پیشرفته و ساختهشده از مواد دوستدار محیطزیست افتخار میکنیم. همچنین تعهد ما به شمولیت، تضمین میکند که اسکناسهای ما با افزودن نمادهای بریل برای کمک به افراد نابینا و کمبین، در دسترس همه باشد.»
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ