نشست هماندیشی و هماهنگی درباره سیاستهای ارزی و تجاری کشور، روان بودن ورود ارز حاصل از صادرات و تسهیل و تسریع در تامین و تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و نیازهای ضروری وارداتی با حضور معاون اجرایی رئیسجمهور، رئیسکل بانک مرکزی، وزیر صمت، وزیر بهداشت و معاون وزیر جهادکشاورزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد.
در راستای شاخصهای عملیاتی سیاستهای ارزی و تجاری کشور، آخرین وضعیت ورود ارز حاصل از صادرات، ثبت سفارش، تامین و تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی، محصولات کشاورزی و دارو مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمهای لازم درباره تسهیل و تسریع در فرآیند تخصیص توسط دستگاههای مربوطه و تامین آن توسط بانک مرکزی اتخاذ شد.
قائمپناه معاون اجرایی رئیسجمهور در این جلسه پس از ارائه گزارشهای رئیسکل بانک مرکزی و وزرای صمت و بهداشت و همچنین معاون وزیر جهاد کشاورزی، ضمن تاکید بر فرآیند مطلوب حجم تجارت خارجی کشور و ضرورت شناسایی اولویتهای ارزی و تجاری دستگاههای مختلف به منظور تخصیص و تامین هدفمند ارز، دستورات لازم را صادر کرد.
فرزین رئیسکل بانک مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت مناسب ذخایر ارزی کشور و افزایش حدود ۲۰ درصدی ارزش صادرات در ۱۱ ماهه امسال گفت: حجم تجارت خارجی کشور به بیش از ۱۰۵ میلیارد دلار رسیده است و بانک مرکزی تمام اولویتهای ارزی دستگاههای مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین میکند.
در این جلسه اعلام شد حجم کل معاملات بازار ارز تجاری هم اکنون به بیش از ۴.۸ میلیارد دلار رسید و بانک مرکزی نیز از ابتدای سال جاری تا ۱۳ اسفندماه، برای واردات سه گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۶۱ میلیارد و ۸۹۲ میلیون دلار تامین ارز کرده است.
بر اساس این گزارش، طی ۱۱ ماه ۴۷ میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار از ارز تامین شده به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» و «معدنی» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.
واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۱۲ میلیارد و ۹۵۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۱۰ میلیارد و ۱۰۳ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۲ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
این گزارش حاکی است، یک میلیارد و ۲۰۹ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۳/۱۲/۱۴ ۱۰:۱۹:۲۳
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ