قیمت طلا و سکه در دو روز پایانی هفته دوم آبان تحت تاثیر ریزش اونس جهانی طلا و کاهش قیمت دلار در روند کاهشی قرار گرفت و کانالهای بالایی قیمت را از دست داد. در حالی که بازارهای داخلی در تعطیلات پایانی هفته قرار دارند، قیمت طلای جهانی همچنان در روند کاهشی است. آیا بازار طلای داخلی در بازگشایی بازارها در اولین روز هفته همچنان نزولی است؟
قیمت طلا و سکه در هفته دوم آبان با روند نزولی همراه شد و بازدهی منفی داشت. روند کاهشی قیمت در بازار طلا تحت تاثیر افت قیمت دلار و ریزش بیش از ۵۰ دلاری طلای جهانی رخ داد.
بیشترین سیگنالی که بازارهای مالی را در هفته دوم آبان تحت تاثیر قرار داد موضوع انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ بود. برای هفته پیش رو چشم معاملهگران به قیمت دلار است و هر روندی در بازار ارز به بازار طلا خط میدهد.
قیمت اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش کاهش ۱۴ دلاری دارد و روی رقم ۲۶۹۳ دلاری ایستاده است. اونس نقره روی رقم ۳۱ دلار ۵۴ سنتی ایستاد و کاهش ۵۸ سنتی دارد. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ در بازار داخلی با کاهش ۸۵۰ تومانی کانال ۹۰ هزار تومانی را از دست داد و روی رقم ۸۹ هزار و ۲۰۰ تومانی معامله شد.
قیمت سکه امامی روز پنجشنبه با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی کانال ۵۱ میلیون تومانی را از دست داد و به رقم ۵۱ میلیون و ۸۸۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد. قیمت سکه بهار آزادی با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۹ میلیون و ۴۹۵ هزار تومانی بسته شد.
قیمت نیم سکه روز پنجشنبه تغییر ارزش نداشت و روی رقم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ثابت ماند و قیمت ربع سکه نیز با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی روی رقم ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی ۶۰ هزار تومان کاهش داشت و با رقم هشت میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد.
قیمت طلا ۱۸ عیار روز پنجشنبه چهار میلیون و ۵۴۳ تومان به کار خود پایان داد و قیمت مثقال طلا ۱۸ عیار به ۱۹ میلیون و ۶۹۲ هزار تومان رسید. قیمت طلا دست دوم در آخرین روز معاملاتی هفته با رقم چهار میلیون و ۴۸۲ هزار تومان به کار خود پایان داد.
حباب سکه غیر از کاهش ۲۹۸ هزار تومانی ربع سکه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۶۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۴۶ هزار تومان، نیمسکه ۱۹۷ هزار تومان و سکه گرمی ۹۷ هزار تومان رشد داشت.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ