قیمت طلا و سکه در دو روز پایانی هفته دوم آبان تحت تاثیر ریزش اونس جهانی طلا و کاهش قیمت دلار در روند کاهشی قرار گرفت و کانالهای بالایی قیمت را از دست داد. در حالی که بازارهای داخلی در تعطیلات پایانی هفته قرار دارند، قیمت طلای جهانی همچنان در روند کاهشی است. آیا بازار طلای داخلی در بازگشایی بازارها در اولین روز هفته همچنان نزولی است؟
قیمت طلا و سکه در هفته دوم آبان با روند نزولی همراه شد و بازدهی منفی داشت. روند کاهشی قیمت در بازار طلا تحت تاثیر افت قیمت دلار و ریزش بیش از ۵۰ دلاری طلای جهانی رخ داد.
بیشترین سیگنالی که بازارهای مالی را در هفته دوم آبان تحت تاثیر قرار داد موضوع انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ بود. برای هفته پیش رو چشم معاملهگران به قیمت دلار است و هر روندی در بازار ارز به بازار طلا خط میدهد.
قیمت اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش کاهش ۱۴ دلاری دارد و روی رقم ۲۶۹۳ دلاری ایستاده است. اونس نقره روی رقم ۳۱ دلار ۵۴ سنتی ایستاد و کاهش ۵۸ سنتی دارد. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ در بازار داخلی با کاهش ۸۵۰ تومانی کانال ۹۰ هزار تومانی را از دست داد و روی رقم ۸۹ هزار و ۲۰۰ تومانی معامله شد.
قیمت سکه امامی روز پنجشنبه با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی کانال ۵۱ میلیون تومانی را از دست داد و به رقم ۵۱ میلیون و ۸۸۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد. قیمت سکه بهار آزادی با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۹ میلیون و ۴۹۵ هزار تومانی بسته شد.
قیمت نیم سکه روز پنجشنبه تغییر ارزش نداشت و روی رقم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ثابت ماند و قیمت ربع سکه نیز با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی روی رقم ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی ۶۰ هزار تومان کاهش داشت و با رقم هشت میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد.
قیمت طلا ۱۸ عیار روز پنجشنبه چهار میلیون و ۵۴۳ تومان به کار خود پایان داد و قیمت مثقال طلا ۱۸ عیار به ۱۹ میلیون و ۶۹۲ هزار تومان رسید. قیمت طلا دست دوم در آخرین روز معاملاتی هفته با رقم چهار میلیون و ۴۸۲ هزار تومان به کار خود پایان داد.
حباب سکه غیر از کاهش ۲۹۸ هزار تومانی ربع سکه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۶۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۴۶ هزار تومان، نیمسکه ۱۹۷ هزار تومان و سکه گرمی ۹۷ هزار تومان رشد داشت.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ