مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود از وضعیت عدالت اجتماعی کشور، روند تعداد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور را اعلام کرده است. با تقسیم این تعداد به کل خانوارهای کشور، میتوان وضعیت واقعی خانوارها را مورد مطالعه قرار داد.
آمارهای مرکز آمار ایران از وضعیت زنان سرپرست خانوار نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ از هر هزار خانوار جامعه، ۱۴۱ خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده است. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ بهبود یافته اما همچنان در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به کل خانوارهای کشور، شاخصی مهم در ارزیابی وضعیت رفاهی جامعه و گستره نیاز به حمایتهای اجتماعی است. این نسبت نشاندهنده میزان خانوارهایی است که به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی یا سلامت، نیازمند دریافت کمکهای مالی، معیشتی و خدماتی از سوی نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند.
افزایش این نسبت میتواند بیانگر گسترش فقر، کاهش فرصتهای شغلی، تورم و سایر عوامل اقتصادی باشد که معیشت خانوارها را تحت تأثیر قرار میدهد. از سوی دیگر، کاهش آن ممکن است نشاندهنده بهبود وضعیت اقتصادی، افزایش اشتغال و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر باشد.
این گزارش به بررسی این نسبت در سالهای اخیر پرداخته است.
بررسی این آمار نشان میدهد نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به کل خانوارهای کشور در هشت سال گذشته، در سال ۱۴۰۱ بیشترین سطح را داشته است. این نسبت در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴.۴ درصد بوده است. به عبارتی از هر هزار خانوار کشور، ۱۴۴ خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی بودهاند. از سوی دیگر کمترین این سطح مربوط به سال ۱۳۹۶ بوده که معادل ۸.۵ درصد بوده است. به عبارتی میتوان گفت وضعیت رفاهی خانوارها در سال ۱۳۹۶ بهتر از سایر سالها بوده است.
آخرین وضعیت خانوارهایی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور هستند مربوط به سال ۱۴۰۲ است. در این سال نسبت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به ۱۴.۱ درصد رسیده است. به بیان دیگر در سال ۱۴۰۲ از هر هزار خانوار جامعه، ۱۴۱ خانوار دغدغه جدی رفاه داشته و تحت پوشش نهادهای حمایتی دولت بودهاند. با وجود اینکه این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش یافته اما همچنان نسبت به سالهای گذشته در سطوح بالایی قرار دارد و سطح رفاه خانوارها در جامعه همچنان با مشکلات جدی مواجه است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۳/۱۲/۱۵ ۲۳:۰۰:۰۰
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
با وجود مسدود شدن درگاههای پرداخت، پلتفرمهای قانونی خرید و فروش آنلاین طلا، در بیانیهای مشترک به کاربران اطمینان دادند که خدماتشان متوقف نشده و طلای فیزیکی کاربران با امنیت کامل محفوظ است. آنها شایعات را رد کردند و از ادامه فعالیت ۲۴ ساعته خبر دادند.
Δ