مصوبه هیات وزیران مبنی بر بسته حمایتی ناشی از آثار قطع برق و گاز شرکت های بورسی و غیربورسی ابلاغ شد.
هیات دولت در جلسه هشتم اسفند با پیشنهاد وزیر صنعت و مشارکت وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و با هدف کاهش برخی از آثار ناشی از قطع برق و گاز شرکت های بورسی و غیر بورسی موافقت کرد.
بر اساس این گزارش با تأیید بانک مرکزی و وزارت صنعت، بخشی از تسهیلات بانکی و مالیات واحدهای تولیدی آسیب دیده تا ۶ ماه و ۳ ماه امهال می شود. همچنین واحدهای تولیدی بدهکار به سازمان تامین اجتماعی ناشی از کمبود برق و گاز و به میزان پرداختی به این سازمان تأمین اجتماعی می توانند از طریق بانک رفاه از اوراق سپرده خاص بهره مند شوند.
در بند دیگر این تصویبنامه، مالیات واحدهای تولیدی آسیب دیده با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت تا ۳ ماه امهال میشود.
این تصویبنامه کارگروهی متشکل از وزارتخانههای صمت، نفت، نیرو، سازمان برنامه و پودجه کشور را برای برنامهریزی لازم در تامین برق و گاز صنایع بزرگ در سال آینده موظف کرده است.
گفتنی است وزارت صنعت، معدن و تجارت با تدوین این بسته حمایتی به دنبال جبران بخشی از زیان صنایع ناشی از ناترازی انرژی، پیگیریهای مستمری در کمیسیونهای مختلف دولت داشت.
گسترش نیوز
اقتصاد
بورس
سارا سمیع شمس
۱۴۰۳/۱۲/۱۹ ۱۰:۰۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ