قیمت دلار در بازار آزاد امروز با افزایش ۳۰۰ تومانی به ۹۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.
قیمت دلار در بازار آزاد امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ماه همچنان روند افزایشی خود را حفظ کرده است. قیمت دلار که روز گذشته با افزایش ۸۵۰ تومانی به ۹۳,۰۰۰ تومان رسیده بود، امروز با ۳۰۰ تومان افزایش (۰.۳۲ درصد) به ۹۳,۳۰۰ تومان رسید.
قیمت فعلی دلار نسبت به هفته گذشته ۲.۲۵ درصد رشد داشته و در شش ماه گذشته حدود ۵۷.۰۷ درصد افزایش یافته است.
نااطمینانیهای سیاسی و اقتصادی باعث افزایش تقاضا برای دلار شده است. سرمایهگذاران در تلاشاند داراییهای خود را به ارزهای با ثباتتری تبدیل کنند. علاوه بر این، اخبار مربوط به احتمال اعمال تحریمهای گستردهتر علیه ایران، نگرانیهایی در بازار ایجاد کرده و بر قیمت دلار تأثیر گذاشته است. از سوی دیگر، کاهش عرضه ارز از سوی بانک مرکزی و افت ذخایر ارزی، موجب افزایش تقاضا در بازار آزاد شده است.
بررسیها نشان میدهد که نوسانات اخیر دلار تحت تأثیر فضای روانی و تحولات سیاسی قرار دارد. کارشناسان معتقدند که در صورت مدیریت بهینه منابع ارزی، امکان مهار افزایش قیمت دلار وجود دارد. همچنین، تا زمانی که سیاستهای اقتصادی شفافتر نشده و برنامهریزی دقیقی برای کنترل نقدینگی صورت نگیرد، کاهش چشمگیر قیمت دلار بعید به نظر میرسد.
بر اساس گزارشی از بلومبرگ، اعمال چند دور تحریم جدید علیه شرکتها و نفتکشهای داخلی، روند انتقال نفت ایران به چین را کند کرده است. این محدودیتها موجب افزایش هزینهها و ریسک معاملات با تهران شده و در صورت تداوم، میتواند منابع ارزی بانک مرکزی را با چالش جدی روبهرو کند.
معاملهگران بر این باورند که دلار همچنان در محدوده نوسانی قرار دارد و تا زمانی که سقف قیمتی قبلی، یعنی ۹۵ هزار تومان، شکسته نشود، روند آن صعودی نخواهد شد.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۳/۱۲/۲۱ ۰۹:۲۳:۴۳
بنا بر اعتقاد تحلیلگران وضعیت دلار تحت تاثیر اخبار سیاسی و اتفاقات منطقه ای دچار نوسان قیمتی می شود.
نرخ روز سکه و طلا در بازار روز جمعه دوم خردادماه مشخص شد.
بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری و طبق اعلام بیمه مرکزی، از امروز اول خرداد ماه ۱۴۰۴، صدور بیمهنامه در تمامی رشتههای بیمهای برای بیمهگذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکانپذیر است.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
Δ